EU

”Den invandringsvänliga svenska regeringen har på nytt attackerat Ungern” – Ungerns utrikesminister

peter-sijjarto

Bild: Ungerns utrikesminister Péter Szijjártó

I Ungern ser de ner på Sverige och vårt välkomnande av människor från jordens alla hörn. Ungern är ihop med Polen det land med mest strikt migrationspolitik och de bägge länderna bryr sig inte ett dyft om vad gummiryggarna och plastpolitikerna i EU säger.

Nu är utrikesministern i Ungern förbannad på Sverige och det p.g.a vissa uttalanden av b.l.a Margot Wallström och Helené Fritzon, bägge  socialdemokrater.

Margot Wallström såg man ju under hennes tid i EU som en skärpt och kompetent politiker, något jag i alla fall inte gör idag.

Hon har ”såsat” in sig i sossarnas brunsås. Fritzon påminde i sitt uttalande om 1956, precis som om någon enda ungrare inte vet vad 1956 var och vad som hände då.

Och hon menade att Ungern måste se att 1956 tog Sverige emot många flyktingar från Ungern och att Ungern borde göra det samma med flyktingarna i Europa.

Nu är det ju knappast just begreppet flyktingar eller migranter som Ungern sätter sig emot att ta emot utan det handlar mest om invandring från muslimska länder, samma som Polen ser det hela.

Ungern och Polen ser sig omkring i ex. Storbritannien, Tyskland, Frankrike, Spanien, Italien, Grekland eller Sverige och vill på intet vis ha det på det sättet.

De anser att migranterna bara förstör och blir en börda ekonomiskt. Nej Ungern och Polen är länder att se upp till och följa deras exempel så vi slipper bli av med hela landet till arbetsskygga flyktingar!

M.S

Samhällsnytt