Okategoriserade

Sanok, Podkarpacie – Polen. Mitt paradis på jorden

en

Bild: Borgmästartorget i Sanok – Polen

Alla har nog sina smultronställen och mitt är den lilla polska staden Sanok i Podkarpacie Polen. En liten stad med 35000 invånare och mest känt för sin tillverkning av bussar. Staden ligger vid bergskedjan Karpaternas fot i grevskapet Podkarpacie. Nära gränsen till Ukraina och Tjeckien. Folket är trevliga och generösa och det är billigt så vida pass. För 3000 svenska skulle man utan problem kunna bo på pensionat i en hel månad. Så billigt är det, och det är bara Kroatien som är billigare för svenskar.

sejny

Bild: Sejny i Sanok – Polen

Polackerna har en enastående kultur med anrika traditioner. Mycket god mat och vackra byggnader och slott överallt. Då Polen är strängt katolskt är det mängder med kyrkor och stora kyrkogårdar överallt med stora skulpturer av änglar och demoner. Jag bodde i Sanok en period fört några år sedan, pga kärlek, men fick flytta hem till Sverige igen men mitt mål är att någon gång i en snar framtid flytta dit igen.

72373458

Bild: Przemyslak utanför Sanok

M.S

Annonser