Brott

Nya uppgifter gällande mordet på EU-migranten Gica i Huskvarna

image

Bild: Här i Huskvarna blev Gica mördad

En livboj kan ha använts när EU-migranten misshandlades till döds i Huskvarna. Det rapporterar P4 Jönköping. På torsdagsmorgonen begärde åklagaren den misstänkte 16-åringen häktad på sannolika skäl misstänkt för mord.

För tre veckor sedan hittades en EU-migrant död i ett grönområde vid Smedbyn i Huskvarna. Det var efter obduktionen som polisen inledde en förundersökning gällande mord på mannen, som var i 45-årsåldern.

I måndags anhölls en 16-åring som misstänkt för mord. Dagen efter blev det känt att en annan person, som ska vara under 15 år, misstänks för inblandning i det misstänkta mordet och har fått en advokat.

Ytterligare två personer misstänks vara inblandade i dödsmisshandeln. Polisen misstänker att de misshandlat eller ofredat den hemlöse mannen före mordet. Enligt uppgifter till Jnytt ska tre personer som figurerat i utredningen vara 14, 14 och 16 år.

Åldern på den fjärde personen är dock okänd. På torsdagsmorgonen stod det klart att 16-åringen begärs häktad, på sannolika skäl misstänkt för mord.

Åklagaren anger som skäl att det finns risk för att den misstänkte genom att undanröja bevis eller på något annat sätt försvårar sakens utredning.

eae5cfc1-1711-48f9-96a7-582a10595956

Bild: Den mördade EU-migranten Gica

En man mördad och ytterligare liv förstörda, och ingen bra inledning i livet att ev. dömas för mord eller medhjälp till mord. Vad tänkrer folk med egentligen? Gica var ju en lugn och sympatisk person, jag vet personligen då jag träffat honom flera gånger. Detta är för jävligt helt enkelt.

Jnytt

Annonser

1 svar »