Okategoriserade

Krakow i Polen – Europas vackraste stad?

Krakow är verkligen en vacker och en sagolik stad med vackra slott och palats överallt.

Krakows har centralt cirka 700000 invånare men med hela storstadsregionen inräknat så har Krakow 1.5 miljoner invånare.

256px-Collage_of_views_of_Cracow

Bild: Olika sevärdheter i Krakow

Är man intresserad av arkitektur, historia, kultur och traditioner då är Krakow rätta staden att besöka.

Krakow ligger bara 30 mil söder om huvudstaden Warszawa. Krakow är Polens näst största stad. Stadsdelen – The Old Town, gamla stan, den är sedan 1978 ett världsarv.

Krakow var länge Polens huvudstad, ända tills Sigismund ändrade till Warszawa 1596. Sigismund är känd på polska som – Zygmunt III Waza.

0006QEWG0II40NCO-C122-F4

Bild: Arkitekturen i Krakow är enastående och det är som en sagostad

Polen har fått utstå mycket och Nazitysklands ockupering under andra världskriget och Stalins ockupation efter andra världskriget var långa och tunga år.

Men polackerna gick stärkta jur det och är ett stolt folk med en otrolig historia. De är mycket generösa och hjälpsamma.

Och landet erbjuder en stor variation av natur med berghen i söder och den fina stranden i norr vid Gdansk och Gdynia.

Things-to-do-in-Krakow-Featured-Image

Bild: Enastående arkitektur i Krakow

Videon ovan ger dig tips om tjugo saker du kan / ska göra i Krakow och ger en heltäckande och bra bild över vad man kan få ut av staden.

500px-POL_Kraków_COA.svg

Bild: Krakows stadsvapen.

Förr åkte många till. städer som London och Paris för att roa sig, men allt eftersom massinvandringen och flyktingkrisen så har de städerna blivit kraftigt solkiga och det är islamister i varje gathörn.

Något man verkligen inte ser i Krakow eller någonstans i Polen. De flesta man stöter på är polacker eller turister ifrån Europa.

Polen har sagt till EU ett flertal gånger att de vägrar släppa in människor som inte arbetar, studerar eller på annat sätt blir en tillgång för Polen.

Polisen går ombord på de få bussar som kommer och de frågar samtliga om de har – monthly income, vilket oftast inte en enda har så då kör bussarna vidare mot Tyskland och Norden.

Så vill man roa sig i Europa så åk till Polen och besök sagostaden Krakow.

Billigare går knappt att hitta. Man kan få en enkel flygbiljett med Ryanair för 150 kronor. Och hotell och vandrarhem är billiga.

nightlife-in-krakow-640x426

Bild: Nöjesutbudet är stort i Krakow

Nöjeslivet är stort i Krakow och nattklubbar och barer finns överallt, och mat och dryck är väldigt billigt. Så vill man partaja hela natten lång så är det inget problem. Frantic Club och Shine Club Krakow är några välbesökta och bra nattklubbar.

data=7ZBJVlW7bfNhRiARBEzh7M_vH-VdwnOhBU1ICGPN8VzMsHiRyJyp8D4OHlawiLB2A3YHTQZcxzy0cAquVgZFe0z1AyvNSahADVSeWg_bkOJNqM6506aJHdGAIQIcGRMm7VW_54Q54yk0LYvj4EcpdJP6MGqihYUuatfQJl965Q29sodMF-mzj

Bild: Krakows centrum med barer och nattklubbar utmärkta.

Så strunta i smutsiga London och svårt islamiserade Paris, och åk istället till Krakow Polen, du kommer inte ångra dig! Ät gott, festa länge och gå och titta på sagoslotten som ligger runt om i staden.

M.S

Youtube