Brott

Kvinna hittad död i Malmö – Man gripen och anhållen misstänkt för mord

image

Bild: Turning Torso i Malmö

Malmö har på senare år blivit mest sammankopplat med skjutningar, gängkriminalitet och mord. Tråkigt då Malmö är en fin stad i grund och botten. Och nu är det tydligen dags igen med ett kvinnomord som det ser ut. 

När polisen larmades till en bostad i Malmö hittades både en död kvinna och en misstänkt gärningsman. Mordoffret ska ha hittats under ett tygstycke i lägenheten. – Den misstänkte anhölls misstänkt för mord vid tvåtiden i natt, säger kammaråklagare Lena Körner.

Polisen har fortfarande ingen säkerställd bild av vad som egentligen inträffat i den aktuella bostaden i Malmö.

Åklagaren är också förtegen med uppgifter i inledningsskedet. En av orsakerna är helt enkelt att man fortfarande fattas en rad pusselbitar kring det misstänkta mordet. – Vi har exempelvis fortfarande ingen säker identitet på den döda kvinnan, säger åklagaren Lena Körner.

Hon vill inte uttala sig om vad det var som gjorde att polisen larmades till platsen. Väl där anträffades dock den döda kvinnan. I bostaden greps också den nu anhållne mannen i 50-årsåldern.

– Det är i nuläget oklart hur kvinnan avlidit, men vi hoppas att den rättsmedicinska undersökningen kan ge svar på det, säger polisens presstalesperson Nils Norling. Han säger att polisen i ett inledningsskede alltid utgår från att det handlar om ett allvarligt brott, för att få tillgång till mesta möjliga utredningsresurser.

– Men i en förlängning finns alltid möjligheter att omrubricera ärendet till något annat, säger Nils Norling. Enligt uppgifter till Kvällsposten ska polis ha gått in lägenheten efter larm om bråk. Kvinnan ska enligt uppgift ha varit död i flera dygn.

Hennes kropp ska ha legat under ett tygstycke inne i bostaden. Vilka bevis som finns mot mannen vill inte åklagaren säga något om. Hon har inte heller några uppgifter om vad mannen sagt i det inledande förhöret.

– Men mannen är på sannolika skäl misstänkt för mord, säger Lena Körner.

Den misstänkte är tydligen missbrukare och har vid en drogkontroll varit påvisbar på amfetamin, och dömd en gång till 70 x 70 dagsböter. Detta då han var amfetaminpåverkad då han körde bil. Sen om nhan nu visar sig vara missbrukare så behöver ju inte det innebära att han är skyldig till mordet. Det är väldigt sällan narkomaner begår mord, om man jämför med alkoholpåverkade personer där andelen personer som mördar är avsevärt mycket högre.

Både kvinnan och mannen ska ha känt varandra sedan tidigare. En teknisk undersökning pågår under onsdagen i bostaden. En rättsläkare ska även obducera kroppen och dokumentera skadorna.

Det finns inga uppgifter om dödsorsak. – Först när det är klart kan man säga att fler bitar faller på plats, säger åklagaren. I nuläget har inga anhöriga kunnat underrättas av polisen.

Den misstänkte gärningsmannen dömdes i januari i år vid Malmö tingsrätt för narkotikabrott, ringa brott, rattfylleri och brott mot knivlagen.

Han togs av polis på Baltiska vägen i Malmö efter att en patrull stoppat bilen han körde. Mannen var då påverkad av amfetamin.

I bilen hade han en kniv som han påstod sig ha använt för att skära av en kylarslang. Påföljden den gången blev 70 dagsböter i 70 dagar.

Några andra allvarliga rättsfall finns inte kopplade till mannen vid den aktuella domstolen. Den misstänkte är skriven på en adress på en mindre ort utanför Malmö.

Malmö – Parkernas Stad, idag inte många som pratar om de vackra parkerna när det är Malmö som diskuteras utan tyvärr sånt som mord, våldtäkter, skjutningar, knark och annat elände. Vad hände egentligen med Malmö undrar man ju lite smått alltså? Går det att få tillbaka det fina Malmö som jag är född och uppvuxen i? Jag fick nog redan 1994 och flyttade norrut och det har jag inte ångrat en sekund av. Det finns ingen trygghet i Malmö för en Sverigevän som jag. Tyvärr!

pildammsparken

Bild: Vackra Pildammsparken i Malmö

Expressen

Annonser