Brott

Tommy Alexandersson – ”Slaktaren från Enköping”- Dömd för fem bestialiska mord

Tommy Alexandersson sitter idag på livstid, dömd för fem bestialiska mord och två fall av grov mordbrand, och han fyller snart 70 år. Han räknas som bland de absolut farligaste personerna i Sverige. Han är stor och stark som en grizzlybjörn, och man ser i hans ögon att det finns något där, som om det liksom glimtar till, en blick som brukar kallas för psykopatblicken av psykiatriker.

 

De liksom ser igenom ens huvud, när de tittar på en och det är riktigt otäckt. Hans mordoffer dödades med bla en köttklubba, en slaktarkniv och en massa olika köksgeråd. Det sägs att han även hängde upp två av sina offer på en köttkrok i köket. Sen tände han fyr på lägenheten, grov mordbrand. Så två fall av grov mordbrand och fem mord.

 

Inte många i Sverige som suttit på kåken för fem mord, tror inte jag hört om det i alla fall. De mördade var ju som offer i två historier. Första lägenheten han var i där mördade han två personer, sen tände han fyr på lägenheten med t-sprit. Sedan gick det några månader tills en fyllefest i Tumba, som helt spårade ut, och slutar med att Alexandersson mördar tre personer på bestialiska sätt, och han tände sen fyr på den lägenheten också med t-sprit.

 

En slaktplats lär poliserna ha sagt, rena slakten. Tommy Alexandersson lär aldrig komma ut, det har han nog berett sig på, han har det bra på insidan. Ingen som bråkar med honom, han är mer eller mindre kung på avdelningen han sitter på. Idag tror jag han sitter på Hall, men det är inte säkert. Jag vet att han satt många år på Tidaholm, men det är längesen nu.

M.S