Kommunism

Kommunister på turné – Nästa stopp Guds Stad

JonasSjostedt_779224c

Visst ser han nöjd ut, herr Jonas Sjöstedt, partiledaren och gåsleverkommunisten? Att han är partiledare för ett politiskt parti i Sverige som för bara några år sedan plockade bort just benämningen kommunist ur partiboken och stadgarna, ja det lurar dock inte mig. Inte ett enda dugg, inte alls då de är kommunister fortfarande och ingenting annat. Jag minns en intervju i radion när muren hade fallit i Berlin. Man intervjuade kommunisten och dåvarande partiledaren Lars Ohly. Reportern säger – Ja du gråter en tårtser jag? Ohly svarar snabbt – Ja, men inte av glädje! Där är ett vansinne utan dess like alltså. Gurdun Schyman, ärkekommunisten, hon minns man då hon står i Gamla Stan i Stockholm och eldar upp 100000 kronor. Pengar som hon fått av musikgeniet, men också politiskt havererade pseudofeministen, herr Benny Andersson. Och det visar vilket syniskt tänkande en kommunist och även en socialist har. De är helt enkelt inte kloka alls!

Det blev en stunds regnuppehåll när Vänsterpartiets ledare minglade runt på Hoppets torg i Jönköping under måndagen.

Ett sista försök för Jonas Sjöstedt att nå ut till stadens väljare i det personliga mötet. I de senaste opinionsmätningarna har Vänsterpartiet fått ökat stöd.

Det är något som Sjöstedt hoppas att de ska få även i Jönköping län, där man i nuläget inte har något riksdagsmandat.

– Vi ställer upp i länets alla kommuner och är helt övertygad om att vi kommer ta ett riksdagsmandat i Jönköpings län, säger han.

En anledning till varför partiet går framåt tror han beror på tydligehet.

– Vi har inte har anpassat oss till det hårda samhällsklimatet och trycket från rasismen och det uppskattar människor, menar partiledaren.

SVT

1 svar »

  1. Jonas Sjöstedt har väl såvitt jag vet ett gott hjärta men hans politik hade ju aldrig gått ihop. Jag befinner mig längst ner i samhällsskiktet för tillfället efter år av missbruk. Men det är inte rätt att bara beskylla dom rika i samhället. Hade han tagit hem valet så hade eliten i svenskt näringsliv som bara lämnat landet och då hade alla blivit ännu fattigare. Det ända han vill är ju att höja skatterna och vi behöver inte höjda några skatter vi har redan en av dom högsta skatterna i Sverige.

    Gilla