Brott

Polisen befarar nya bilbränder och rustar för nya aktioner

bilbrändergöteborg

Bild: Nima Kamrani, ögonvittne

Polisen rustar alltså för nya bilbränder och kravaller denna kväll och kommande natt, men det är ju i det närmaste en omöjlighet att veta exakt var dessa terrorister ska slå till igen. Det finns ju gott om sådana områden som de brukar beskriva som ”utsatta områden”. Men polis måste ut och markera närvaro så inte de kriminella ska tro att det är deras land och deras städer, för det är det verkligen inte! Dessa samordnade attacker är nästan militanta i sitt utförande och jag tror knappast att det är ungdomar i 15-års åldern utan det är betydligt äldre aktörer, återstår att se då man vet vilka det är som polisen säger sig ha gripit.

Efter att ett 150-tal bilar brunnit under måndagskvällen har polisen inlett en så kallad särskild händelse och tagit in extra resurser för de närmaste dagarna.

– Vi befarar att det kan fortsätta i dag. Av erfarenhet vet vi att sånt här kan pågå ett par tre dagar, säger Peter Adlersson, presstalesperson på polisen.

Polisen kommer att finnas på plats i de berörda områdena under kvällen och natten. – Vi kommer att vara i både Trollhättan och Göteborg.

Samtidigt måste vi veta att det inte behöver vara i samma områden så vi ska vara rörliga och kunna förflytta oss. Det gäller att vara på rätt plats vid rätt tillfälle. säger Peter Adlersson.

Peter Adlersson menar att den här typen av händelser kan pågå under en period, speciellt kring skolstart eller i anslutning till kortare lov.

– Vad det beror på vet jag inte, men har det väl börjat så kan det trigga igång andra, säger han.

Som SVT tidigare berättat har polisen uppmanat vuxna i de berörda områdena både i Trollhättan och Göteborg att gå ut och att prata med ungdomar.

Polisen beskriver det nästan som om det vore pojkstreck eller något slags ungdomsbus, de är ju inte kloka! Det är samordnade aktioner vilket i utlandet har beskrivits mer som regelrätta attentat och terroristattacker, vilket är mer adekvat benämning alltså. Polisen måste sluta upp med sitt Kling & Klang beteende och se verkligheten för vad den är och det är fan inga pojkstreck. Grov mordbrand, samordnat och systematiskt utfört, det är mycket grov brottslighet där man helt klart kan dömas till 10-års fängelse. Som vuxen då alltså.

Mer på SVT

 

Annonser

2 svar »

  1. Detta är inga pojkstreck, det är koordinerade attacker, troligen med både vuxna och ungdomar. Polisen måste inse att detta är allvar och inget man står och observerar, här måste man gå in med allt man har och slå ner upproren.
    Detta är allvar och vem vet var och när det börjar brinna nästa gång, och då kanske det inte är bilar, tänk om det är några hyreshus eller liknande. Detta är terror attacker.
    Dags att vakna upp och inse att vi är i ett lågintensivt inbördeskrig, som kan eskalera om man fortsätter med Kling och Klang mentaliteten.
    Rebloggar på micaelsblogspot.

    Gilla