Brott

Svenska Ellie fängslades med dottern – för ett glas vin

Bild: Ellie Holman

Har inte folk fattat att man inte ska dricka alkohol i de länder som har ett förbud mot alkohol? För att bli fängslad där är mindre roligt och kan ta evigheter att bli släppt ifrån.

Svenska Ellie Holman och hennes treåriga dotter fängslades i Dubai under tre dagar.  Anledningen: 44-åringen ska ha druckit ett glas vin på planet. Nu har hon frigetts och fått en ursäkt från Dubais regering, rapporterar Daily Mail. I samband med att familjen stigit av planet, tillhörandet flygbolaget Emirates, ska Ellie Holman konfronteras av tullpersonal som ifrågasatte huruvida hennes visum var giltigt eller inte. 44-åringen ska enligt the Guardian kallat personalen oförskämd. Holman hade rest med samma visum förut och utgick från att det fortfarande gällde. I stället blev hon tillsagd att köpa en biljett hem till London. – Tanken på att köpa en ny biljett och sätta mig på en till långdistansflygning kändes otänkbar, säger hon enligt Detained in Dubai. När hon i stället bad om att få ansöka om visum på plats ska tulltjänstemannen blivit irriterad. Hon tillfrågades då om hon druckit alkohol, vilket hon medgav. Ellie Holman fick då höra att alkoholinnehav är förbjudet i Dubai, varpå hon och dottern Bibi fördes till arresten – där både hennes pass och mobiltelefon konfiskerades.

Mer på Expressen

Annonser