Humor

Rowan Atkinson försvarar Boris Johnsons burkaskämt: ”Roligt”

Den brittiske komikern Rowan Atkinson försvarar nu tidigare utrikesministern Boris Johnsons skämt om kvinnor i burka. Han tycker det var roligt och uppmanar Johnson att inte be om ursäkt, eftersom man ”bara ska be om ursäkt för dåliga skämt”, skriver han till The Times.

Storbritanniens förre utrikesminister Boris Johnson har anklagats för ”islamofobi” sedan han liknat muslimska kvinnor i burka vid ”brevlådor” och ”bankrånare”.

Men Rowan Atkinson, mest känd som Mr Bean, rycker nu ut till Johnsons försvar. ”Som en livslång förmånstagare av friheten att skämta om religion tycker jag Boris Johnsons skämt om att burkabärare liknar brevlådor är ganska bra”, skriver han i ett brev till The Times.

”Mr Bean” påpekar vidare att alla skämt om religion framkallar starka reaktioner, och att det är meningslöst att ursäkta dem. Han uppmanar samtidigt Johnsson att inte be om ursäkt.

”Man ska bara be om ursäkt för ett dåligt skämt, och på den grunden är ingen ursäkt nödvändig.”

Fria Tider

Annonser