Okategoriserade

Dagens bild: En stenhård man i en stenhård tid – Hjalmar Branting

1411a49e

Bild: Hjalmar Branting

Om mannen på bilden hade varit vid liv idag, så hade han omedelbart dött av ren chock. Chock över hur Socialdemokraterna bedriver sin politik. Han hade ta mig fan stendött av ren chock.

Han får ses som Socialdemokratins urfader, en man som satte upp mål och ville förena folket. Det var hårda tider och han var en hård man.

Vad han hade sagt om Stefan Löfven? Jösses, han hade nog blivit så förbannad att risken är överhängande att han brukat våld.

De tre senaste topparna i Socialdemokraterna är Mona Sahlin, Håkan Juholt och Stefan Löfven. Ser ni hur det bara blivit sämre och sämre, och det började faktiskt redan på Göran Perssons tid.

Men han hade ändå en slags struktur på det han sysslade med, vilket man inte kan säga om politiken och politikerna idag.

Halvkriminella Mona Sahlin blev snart helkriminella Mona Sahlin. Håkan Juholt vet jag knappt ens hur han var, för jag minns ju inte ens varför han fick gå.

Jag tyckte ju det verkade vara en rekorderlig karl!? En smålänning som verkade sympatisk och kompetent, men inte! Stefan Löfven, han har verkligen inte haft ett lätt arbete, det ska sägas.

Hade Stefan Löfven haft Hjalmar Brantings arbete, ja då skulle han dukat under efter ett kort tag, han har liksom inte vad som krävs.

Jag menar inte att vara elak här eller ute efter att bara svartmåla någon, utan det är vad jag ser som ett troligt scenario. Hjalmar Branting han hade vad som krävdes, det är en sak som är säker.

Branting var Sveriges statsminister under tre olika tidsperioder och han var även utrikesminister och finansminister. Statsminister var han mellan åren 1920 – 1925 med olika uppbrott, och det var en kaotisk tid, men Branting var en som redde ut ur kaos och tumult.

1925 somnade Branting in endast 64 år gammal. Han ska ses som en som satte standarden och Socialdemokraterna borde se tillbaka lite i historien för av det kan man lära sig mer än vad man tror.

Bild: Sveriges Statsminister Stefan Löfvén

M.S

 

 

 

 

 

 

 

Annonser