Okategoriserade

Stefan Löfvén: Helt fel person, på helt fel plats

fb_img_1533013321342837356785.jpg

Bild: Statsminister Stefan Löfvén

Stefan Löfvén han är egentligen, som klyschan säger, helt fel person på helt fel plats.
Att han till slut, efter ett evigt tjatande, tackade ja till att bli Sveriges statsminister och partiledare för Socialdemokraterna, ja bara det är ju mycket märkligt. Och han satt ju inte ens i riksdagen, då han alltså tillträdde som partiledare för Socialdemokraterna. Har det ens hänt förrut? Knappast, det tror jag faktiskt är unikt. Mona Sahlin, ja hon seglade ett tag på det väldigt stormiga politikerhavet och även halvkriminellt på skandalernas sjö, och så gjorde ju även Smålänningen Håkan ”Snabbisen” Juholt. Mannen som ingen idag ens kommer ihåg anladningen till varför han blev utsparkad ur finrummet, eller hur?

Sen helt plötsligt skulle alltså Sverige styras av en ganska liten, grå och helt avdankad svettsare. Ja, och en fackföreningspolitiker och en fackmedlare. Alltså en person helt oprövad och utan den minsta vana eller erfarenheten från den politiska scen som han sen skulle uppträda på. Att Sverige idag styrs av en märklig slags socialistmiljö-koalition, där det egentligen inte finns någon riktig opposition i ordets rätta bemärkelse, ja det är ju fan inte heller klokt. Det gjordes allt, ja och nästan lite till, för att manövrera bort SD helt från en eventuell position där de fick påverka och vara med om att bestämma hur landet skulle styras.

Det sågs som så viktigt att Sverige i princip inte längre hade/har en opposition som motvikt till just de som styrde/styr landet. Absurdistan är ett faktum igen alltså. Snart ska säkerligen grundlagarna ändras på riktigt allvar alltså, och det så att det inte går på något enda sätt och vis för SD, alltså att komma i en position för att vara med på riktigt allvar att påverka den politiska scenen. Det har redan lite löst talats om ett förbud mot ”rasistiska, fascistiska och nazistiska” organisationer, och man får väl då i ren konspiratorisk anda även anta att det kommer innefatta politiska partier.

Och Stefan Löfvén kan därmed se en, visserligen lagvidrig, men en gyllene chans,  till att helt enkelt få SD att förbjudas och det i ett demokratiskt land med en stolt tradition av yttrandefrihet. Det skulle faktiskt inte förvåna mig det minsta. Så på svallvågorna från alla händelser med Nordiska Motståndsrörelsen denna sommaren, och från deras kaotiska och tumultartade uppträden, ja så kan ett resultat bli – Ett förbjudet SD.

M.S

Annonser

1 svar »