Brott

Personal på ungdomsboende hade sex med unga intagna

ungdomshem

Bild: IBL / Anna Tärnhuvud

Sverige sägs vara fantastiskt, men det var nog så förr men knappast idag. Idag har Sverige blivit ett veritabelt dårhus och det gäller på alla nivåer i samhället. Detta är också ett exempel på hur absurt, idiotiskt och galet Sverige har blivit.

Manliga anställda vid ett statligt ungdomshem hade sexuella relationer med unga intagna tjejer. Privatperson larmade polis.

Tjejerna, som är mellan 16 och 21 år, var tvångsvårdade för bland annat psykosociala problem och missbruk.

Flera av de manliga anställda hade inlett sexuella relationer med tjejerna, rapporterar Ekot.

Statens institutionsstyrelse var medvetna om situationen sedan tidigare då flera anställda hade larmat, men agerade inte, enligt uppgifter till Ekot.

– Det är fruktansvärt. Det får inte förekomma. Tjejerna som bor på Sis har nog på sitt bord.

Det var väldigt nedtystat från ledningen, säger en av de anställda som tidigare jobbat på ungdomshemmet, till Ekot.

En privatperson fann sexuella bilder på en av de intagna tjejerna och en man tillsammans och kontaktade polisen. En förundersökning inleddes, men lades ned.

– Det är absolut ingenting vi på något sätt kan acceptera eller stå för. Det görs utredning enligt Lex Sarah i det här ärendet.

Då är tanken att försöka samla in alla uppgifter i den och göra en bedömning om det har förekommit uppgifter som man inte tagit hänsyn till tidigare, säger Krister Berglund, tillförordnad institutionschef på hemmet, till Ekot.

Mer på Metro

Annonser