Brott

Gick i väg för att röka och kom inte tillbaka – Imad Alzuriey är dömd till 13-års fängelse för mord

Bild: Mördaren Imad Alzuriey 

Det går verkligen inte så speciellt bra för kriminalvården just nu, minst sagt. Först mördaren som flydde in i skogen under en paus för att kissa i området runt Laxå. Att den rymningen var en perfekt plan med hjälp inifrån, ja nu då han varit borta snart en månad, ja så ser det ju faktiskt ut så. Och sen då denna senaste rymningen, som även han är en dömd mördare, får en att tänka – har inte kriminalvården någon kolla alls? Dömda mördare ska sitta ”hårt” inlåsta och transporter med kriminella ska inte stanna ute i det gröna hur kissnödiga fångarna än är!

Den dömde mördaren Imad Alzuriey var på en lekplats tillsammans med en nära anhörig. Enligt den anhörige så gick han i väg och rökte utan sin övervakare – och kom inte tillbaka. – Jag tror att han har lämnat landet, säger den anhöriga. Samtidigt berättar kriminalvårdschefen i Kalmar att personalen som övervakade permissionen inte hade i uppgift att ingripa handgripligen vid rymningsförsök.

Det var på onsdagseftermiddagen som Imad Alzuriey, som är dömd till 13 års fängelse för mord, rymde under en permission i stadsparken i Kalmar. Alzuriey hade permission för att träffa sin familj, och en kriminalvårdare var på platsen för att övervaka mötet. Men vid 14-tiden sprang den dömde 32-åringen ifrån vakten – och under onsdagskvällen utfärdades ett rikslarm. Enligt en anhörig som var med under permissionen gick rymningen lugnt till. – Det var ingen dramatik alls. Han gick i väg för att röka och sedan kom han inte tillbaka. Han hade inte sagt i förväg att han planerade att rymma och jag har inte pratat med honom sedan dess. Den anhöriga tror att Alzuriey har lämnat Sverige.

Jag tror att det överhuvudtaget är ganska lätt att ”naucha” (rymma på kriminellt slang) och vi har i det mesta ett väldigt milt klimat för fångar på anstalt och standarden i fängelserna är ju mycket bättre än vad många av de dömda är vana vid med tanke på de länder de kommer ifrån. Så för dessa gossar att sitta på ”kåken”, ja det gör de med ett stort smajl. Tyvärr alltså!

Expressen

Expressen TV