Brott

Eric Torell, 20, hade Downs syndrom – Sköts till döds av polisen

polisenasAlltså, det måste väl ändå poliserna ha sett att Eric hade, – Downs syndrom? Och varför det massiva dödliga våldet, det måste väl vara extremt sällan en sådan person blir så pass aggressiv, så att våld måste till? Fyra poliser, alla med varsin kraftfull Sig Sauer – 9mm’s i byxlinningen.

 

Ok om det nu var ett trängt läge och att polisen nu tog vapnet som en riktig pistol, men kunde ingen av de fyra poliserna på plats skjutit Eric i benet? Det ska ju vara ett varningsskott, sen ska man skjuta under midjan helst i benets mjukdelar, för att i tredje skottet gå efter att skjuta med dödligt våld så som i mage, i bröstet och även i huvudet.

 

Denna situation ter sig verkligen konstig, för det har väl aldrig hänt förr i historien, detta att en man med Downs syndrom börjar skjuta ihjäl, eller hota folk med ett handeldvapen? Jag har googlat detta, och det har enligt Google aldrig hänt i Sverige. Och det kommer antagligen, eller bättre uttryckt, naturligtvis inte hända fler gånger. Ok att situationen var prekär just pga att då de inte visste om pistolen var riktig eller en replika, men där måste väl logiken användas?

 

Alltså är det då verkligen logiskt att en person med Downs syndrom, går omkring med ett skarpladdat handeldvapen? Jag säger nej, nej, nej. De går inte omkring med vapen, varför skulle de göra det för läser man lite om Downs syndrom så får man en bild av att de är snälla individer, ödmjuka och att de mycket sällan blir upprörda eller arga.

 

Så där haltar liksom hela situationen och polisen som sköt ihjäl Eric måste ju presentera en mycket god förklaring för annars ska han tas ur tjänst, sparkas och bli åtalad i tingsrätten för grovt vållande till annans död. Inget annat är acceptabelt. Det hela är smått sinnessjukt, och det måste kännas fruktansvärt för Erics familj att få sin son ihjälskjuten av fyra poliser.

M.S

Annonser