Okategoriserade

Ebba Bush Thor vägrar inse att så få skulle rösta på KD

 buschthorkd

Bild: KD:s partiledare Ebba Busch Thor

Ebba Busch Thor säger i en intervju med Expressen att hon vägrar tro att så få skulle rösta på KD. Kanske dags att Busch Thor sträcker ut en hand till SD, så de tillsammans står starka i stridens hetta. Kan hon tala i tungor?

När tycker Ebba Busch Thor att det är försvarbart med abort? Och vem ska rösta på Kristdemokraterna när inte ens de kristna vill?

I podcasten ”Roos möter partiledarna” har det blivit dags för ledaren som balanserar på en tunn tråd men som enligt henne själv håller huvudet kallt.

 – Det här har jag längtat efter i över tre år. Jag är otroligt redo och ser fram emot att visa vad vi går för i skarp valrörelse, säger Ebba Busch Thor.

Men det viktigaste först. KD-ledaren har varit på Beyonce-konsert i Stockholm och har sprudlande delat med sig av upplevelsen på Instagram. De två första som kommenterar är festfixaren Micael Bindefeld och Carola, den Carola.

Jag frågar om de är kompisar. – Micael och jag är goda vänner, våra familjer umgås privat. När det gäller Carola är jag ett stort fan men vi umgås inte privat, säger Ebba Busch Thor.

Carola skrev i sin kommentar att hon kände igen sig i din gest med glaset och att ”man kan dricka virgin mojito också”?  – Ja, lite oklart hur man ska tolka hennes inlägg.

Jag tror att hon är van vid att få kommentarer kring vad hon har i sina glas och därför kände igen sig i att jag satt med mitt glas lite diskret.

Jag får inte så mycket kommentarer om alkohol men en av de första frågorna jag fick, till min fasa, när jag hade valts till partiledare var huruvida jag drack eller inte.

Det kändes som att fiska i ganska trötta fördomar om någon som är kristen. Du svarade ”ja, men bara på söndagarna under nattvarden”? – Nej, det hade varit ett kul svar annars. Jag svarade ”I drink, but I dont get drunk”.  

Gillar du att vara känd och omsusad? – Jag vet inte om jag är så omsusad. En del är otroligt obekväma med om folk känner igen en och kommer fram.

Det är klart, en ledig dag med familjen på Ikea och man står och ska hantera en bajsblöjekrissituation och folk kommer fram och vill prata politik, då är jag inte så bekväm.

Men jag har accepterat sen länge att det är en del av spelreglerna om man vill nå ut med det man vill förändra.

Mer på Expressen

Annonser