Afrika

Flyktingbarn säljer sex för att ta sig över den italienska gränsen

afghanistanensamkommande

Bild: Protest i Stockholm för de 9000 afghanerna

Begreppet ”flyktingbarn” måste snart revideras alltså, när man ser på bilden dyker inte begreppet barn upp i tankarna. Och att idag ta del av nyheter som säger att flyktingbarn säljer sex för att ta sig över den italienska gränsen, ja då går min tanke lite åt det hållet att – är det ”barn”? Eller är det verkligen barn? Om personer som de på bilden skulle sälja sex, ja då skulle jag ju knappast kalla det för barnprostitution. 

Flyktingbarn tvingas till prostitution för att få komma över den italienska gränsen till Frankrike, larmar italienska Rädda Barnen enligt The Guardian.

Barnen, framförallt flickor från Afrika, ser sig tvingade tvingade att sälja sex för att ha råd med de 50–150 euro som krävs av de förare som erbjuder sig att köra över gränsen.

Barn ska också erbjudas mat och husrum i utbyte mot sex.

I staden Ventimiglia i nordvästra Italien har situationen för barn förvärrats sedan ett migrant-läger tömts.

Efter det har migrantbarn tvingats leva på gatan och riskerar att dras in i sexhandel, enligt organisationen.

Det är fruktansvärda nyheter och de som hanterar denna barnprostitution borde jagas och lagföras och slängas in i en kall fängelsecell. Motbjudande är bara förnamnet och allt som kommer med flyktingkrisen och massinvandringen, blir ju till negativa och horribla efterspel. Att barn måste sälja sex för att ta si över en nations gräns, ja så får det ju inte vara, men lösningen ligger i information till de länder, främst i Afrika, som har en stor del av flyktingarna, att inte fly norrut mot Europa!

The Guardian

Annonser