Facebook

Facebook-aktien rasade med 1000 miljarder – Hur vansinnigt är inte det?

Bild: Facebooks VD och grundare Mark Zuckerberg

Färre månatliga användare än väntat och ökade kostnader ligger bakom att Facebook tappar en femtedel av sitt börsvärde.

Hur kan ett företag fortsätta sin verksamhet efter att aktierna rasat 1000 miljarder, och det ungefär som att ingenting har hänt? Då undrar man lite över Facebooks totala värde, hur högt är det?

Det som från början var en app mest på skoj i universitets-miljön där man kunde betygsätta snygga tjejer till att bli ett av världens absolut största företag?

Sinnessjukt alltså.

Facebook har lagt ned mycket resurser på att öka användarsäkerheten, vilket ökat kostnaderna med femtio procent för bolaget.

Samtidigt har man ”endast” 2,2 miljarder månatliga användare, vilket är lägre än förväntat. Det visade den senaste delårsrapporten, vilket fick börsvärdet att minska med 1.094 miljarder kronor och aktien att dyka med tjugo procent.

Detta gör i sin tur att reklamintäkterna kommer att minska och därmed stryps intäkterna ytterligare eftersom räckvidden är mindre än beräknat, rapporterar Resumé.

Nettovinsten steg från 3,9 miljarder förra året till 5,1 miljarder i år, men Facebook har gått ut med att man inte ska vänta sig att vinsten ökar under återstoden av året.

Ungdomar under 25 år använder Facebook i allt mindre utsträckning, något som kompenseras av att de istället använder Instagram, ett företag som Facebook äger.

Fria Tider

Annonser