Dårskap

Sektledaren Shoko Asahara nu hängd – Och minns ni David Koresh i Waco Texas?

 

Den japanska sektledaren Shoko Asahara har då till slut avrättats och det då han stod som ensam ansvarig för attacken, och som den som också beordrade attacken.

En lömsk attack i Tokyos tunnelbana under rusningstrafik, och den genomfördes alltså med den mycket giftiga gasen sarin.

Sarin är ett starkt nervgift som snabbt attackerar centrala nervsystemet och gradvis bryter ner den som smittats med gasen och den är alltså extra lömsk då den är helt luktfri.

Bild: Sektledaren Shoko Asahara

Shoko Asahara avrättades alltså den 6:e juli 2018 i Tokyo. Sekten som Asahara ledde hette  alltså Aum Shinrikyo.

Det var den 20:e mars 1995 som attacken utfördes och tolv personer dog och trettonhundra personer skadades.

Han dömdes den 27:e februari 2004 till döden. Han skulle ha avrättats 2012 men den blev uppskjuten då det sas att andra medlemmar skulle erkänna sin delaktighet i attacken.

Sektledaren leddes ut på fängelsegården tidigt på morgonen där man snabbt och resolut hängde honom.

En mycket ondskefull person som manipulerade sin omgivning totalt. Han sas ha en otrolig karisma vilket man har svårt att förstå då man ser bilder på honom.

För där han i det närmaste ser grotesk och totalt sinnessjuk ut. Sex andra medlemmar hängdes också i anslutning av Asaharas avrättning.

Sekten Aum Shinrikyo blandade buddhism och hindusim med domedagsvisioner från Uppenbarelseboken och Nostradamus profetior.

Det märkliga är att 1987 så fick Shoko Asahara Aum Shinrikyo klassad som en religion, vilket ter sig en smula märkligt.

Då Asahara reste omkring i Himalaya så menade han att han där fått kraften att levitera och att kunna gå genom väggar.

Aum Shinrikyo blev snabbt Japans snabbast växande religiösa grupp. Aum Shinrikyo tillverkade också kemikalier och lagrade dem inför världens undergång.

1990 försökte Shoko Asahara attslå sig in i politiken men då han misslyckades med att komma in i parlamentet så tror man att han då sakta började känna ett massivt hat mot myndigheter och han började här mer och mer tala om apokalyptiska visioner.

Och här har säkert Shoko Asahara glidit mer och mer in i sinnessjukdom. Han hade blivit galen helt enkelt, och han talade mer och mer om det absoluta slutet, som innebar att till och med evigheten skulle upphöra att existera.

Sekten hade som mest tiotusen följare. Men nu är han alltså tagen av daga och jorden blir en bättre värld att leva i nu när Asahara är avrättad via hängning.

Bild: David Koresh i Waco Texas

Detta med sekter är ju mycket otäckt och jag tänker på det som hände i Waco Texas då sektledaren David Koresh hade proklamerat sig som den nya Jesus, och hans sekt boendes på den stora gården i Waco Texas hade under lång tid byggt upp en enorm vapen arsenal.

Myndigheterna, ATF och FBI ville komma in på gården och mest inspektera läget där, vilket Koresh vägrade och det hela slutade med att en stor brand bröt ut på gården och att hans sektmedlemmar började skjuta på poliserna och på agenterna.

Det hela slutade i fullständig kaos, och i ond bråd död. David Koresh och sekten förlorade mängder av sina medlemmar som sköts till döds av poliser och av de federala agenterna.

Att ATF, – Alcohol, Tobacco and Firearms, var inblandade var då rykten talade om att sekten bunkrat upp med mängder av vapen.

Försöken att få David Koresh att tala om exakt hur mycket vapen som sekten hade bunkrat upp, det blev helt misslyckat då han vägrade att sammarbeta med polisen..

Och de hade naturligtvis hört ryktesvägen att sekten byggde upp en enorm vapenarsenal, och det var enda anledningen till att ATF var med.

Resultatet när hela belägringen var över var många dödsoffer, och många svårt skadade. Sekten hade så sakteliga bunkrat upp en enorm vapenarsenal och den tänkte Koresh inte alls informera om.

Vapenarsenalen tog man till då Koresh manade på medlemmarna att de skulle skjuta mot poliserna och mot agenterna när de närmade sig gården.

Många föll offer för skottlossningen men också i branden som troligtvis David Korresh hade beordrat.

Han hade uppträtt mer och mer märkligt, kraftigt paranoid och han talade också om den sista dagen, och han hade nyligen börjat hota olika myndigheter.

Och eftersom de såg direkt att det troligtvis var frågan om en man som hade blivit helt galen så blev nog polisen och de federala agenterna oroliga.

En av anledningarna till att man ville inspektera gården och kolla så att barnen på gården hade det bra, det var alltså enda anledningen till att de, ATF ville bli insläppta på gården.

Man hade blivit oroliga då de hört om vilka mängder med automatvapen sekten förfogade över.

Troligtvis hade ingen behövt dö i belägringen om man inte hade pushat Koresh så mycket och olika myndighter inspekterade efteråt ärendet flera gånger, och gick noggrant igenom händelseförloppet för att se vad det var som gick så snett.

Många menade att poliserna och de federala agenterna stressat upp Koresh helt i onödan, vilket kan ha fått som resultat att David Korresh tappade hela verklighetsuppfattningen, och blev mer och mer psykotisk.

David Koresh hade under belägringen av gården kontakt med en privatperson som drev en lokal radiokanal, och via den vägen så använde Korresh radiostationen och kanalerna för att nå ut med sitt mer och mer konstiga budskap.

Sekten i Waco hette  Davidian Branch Davidian Seventh-Day Adventists. Sekten var en så kallad Davidiansk sekt.

Allt eftersom belägringen fortgick blev han blev nu mer och mer paranoid, och under dessa mycket otäcka samtal via radiokanalen så upprepade han sitt påstående om att han var den nya Jesus.

Då poliserna och agenterna hörde Korresh prata på radiokanalen så insåg de snabbt att David Koresh aldrig skulle ge sig, och att han skulle ta till vapen omedelbart om poliserna kom närmare gården.

Då allt till slut brakade loss så uppstod en skottväxling som varade i mer än två timmar. Resultatet blev fyra döda agenter och sex Davidianer.

76 människor dog i den enorma branden som i det närmaste brände ner hela komplexet till grunden. 20 av de döda var barn, och många dödsoffer var kvinnor.

En händelse som i princip visades på teve direkt och det gav en itter smak i munnen när man till slut kunde sitta i sitt hem tittandes på TV och se den enorma eldstrid som till slut bröt ut mellan sektmedlemmarna och myndigheterna. En sorgens dag.

Bild: Det nerbrända Mount Carmel

David Koresh

Dagen

Wikipedia

 

 

Annonser