Okategoriserade

Yougov: Chocken för Moderaterna – Batranivå!

ulfkrristersson

Bild: Ulf Kristersson

Mätningarna duggar tätt i dessa dagar och vissa lite mer överraskande resultat finns, ett är sålunda Moderaternas läge. Yougovs mätning ger dem – 15.9 procent. Ett resultat vilket flyttar tillbaka Moderaterna till siffrorna de stångades med under Batra-perioden. Det Moderaterna hade gått upp, det är talltså utraderat, och det måste kännas i hjärtetrakten hos Ulf Kristersson, och all den energi han lagt ner i att uppvisa en anti-SD sida och att frysa ut SD, det är ju en stor anledning till varför det går som det gör idag för Moderaterna.

Moderaternas stöd har rasat de senaste tre månaderna. Nu ligger partiet på samma siffra som vid Anna Kinberg Batras avgång i höstas, visar den senaste opinionsundersökningen från Yougov.

När Ulf Kristersson tog över som partiledare för Moderaterna i höstas ökade stödet för partiet ordentligt. Under Anna Kinberg Batras sista tid vid Moderaternas roder låg partiet kring 16 procent.

Nu backar partiet igen i opinionen för tredje månaden i rad, visar den senaste mätningen från Yougov som görs på uppdrag av Metro.

– De 15,9% till Moderaterna är i nivå med det väljarstöd vi såg under perioden från februari till september 2017 under AKB:s ledning, säger Lars Gylling från Yougov

Men Moderaternas partisekreterare Gunnar Strömmer oroas inte över Batra-siffrorna. –

Moderaterna ligger runt 20 procent i många andra mätningar så det här resultatet sticker ut.

Men vi har haft en tid med högt tonläge i debatten som gynnat ytterkanterna i svensk politik, säger han.

Men enligt honom kommer det inte att räcka med att peka på problem utan det krävs också lösningar.

– Moderaterna har konkret politik och erfaret ledarskap för att Sverige ska få ordning och reda på brottsligheten, ekonomin och integrationen.

Det ger oss bra möjligheter att vinna många fler väljares förtroende. Sverige behöver en ny regering och för att det ska bli av behövs ett starkt Moderaterna.

Vi kommer att jobba stenhårt fram till valdagen för att det ska bli verklighet, säger han. Förändringen i opinionsstödet är inte statistiskt säkerställt sedan mätningen i juni.

mätningjuni

Bild: Mätningar för juni månad

Ja Moderaterna och Ulf Kristersson har ju en gestalt i partiet, Fredrik Reinfeldt, som då han manade svenskarna att öppna sina hjärtan för flyktingarna, också begick politiskt självmord och fick backa ur återvändsgränden som en stor förlorare. Jag kan tänka mig att han finns i den innersta kretsen runt Kristersson och vill nog sätta sin diffusa prägling på Moderaternas politik. 

Metro

Annonser