Brott

Skottlossning vid Tekniska Universitetet i Lyngby utanför Köpenhamn

misstänktskottlossning

Skottlossning har inträffat vid tekninska universitetet i Lyngby lite utanför Köpenhamn. Man har gått ut med signalement, något som nästan aldrig görs i ex. Sverige.

Nu vädjar dansk polis om hjälp från allmänheten med att få reda på vem den misstänkte skytten kan vara. Den aktuella händelsen inträffade den 11 juli i år.

Enligt polisen på Nordsjälland ska det då ha skjutits från flera fordon som uppehållit sig i närheten av Danmarks tekniska universitet i Lyngby.

Enligt polisen ska gärningsmännen ha varit ute efter att döda. Ett antal privatpersoner som uppehållit sig i närheten av händelsen ska samtidigt ha svävat i uppenbar livsfara.

Nu har polisen gått ut med en efterlysning med bild på en av de personer som påstås vara inblandad i händelsen.

Bilden ska ha tagits av en övervakningskamera på allmän plats. Den aktuella personen som är brottsmisstänkt bär ett stort svart skägg.

Han har dessutom en keps på huvudet. Polisen hoppas genom efterlysningen att allmänheten kan bistå med uppgifter om vem personen är och var han finns.

Skottlossningen ska ha skett i samband med att ett fordon jagade ett annat. Efteråt anträffades ett utbränt fordon, en BMW, utbränd i Allerød.

Polisen sätter det fordonet i samband med händelsen. Fordonet ska ha stulits i Köpenhamn redan i mars.

Sex dagar senare inträffade dessutom ytterligare en skjutning i Lyngby. En skottsalva ska då ha avlossats från en mörkfärgad Audi kombi.

Polisen misstänker att det finns ett samband mellan händelserna. Enligt polisen kan skottlossningarna ha sitt ursprung i en konflikt mellan lokala kriminella grupperingar.

Vilken roll den skäggprydde mannen haft vill inte polisen berätta. Men han anses spela en stor roll i saken.

Expressen