Musik

Guns N’ Roses återförening – efter 20 års kaos: ”En cancer”

Ett av de allra största banden ngonsin – Guns ‘n’ Roses återförenas och en kommentar från bandet är – Cancer. Jaha, ok? Ett av världens största rockband var nere för räkning – men reste sig på nio.

Efter 20 år av konflikter är Guns N’ Roses tillbaka med båda frontfigurerna Axl Rose och Slash. På lördagen kliver de in på ett utsålt Ullevi.

– Hade du frågat mig innan hade jag sagt ”Nej, aldrig i livet. Det kommer aldrig hända”. Men det hände och det är grymt, säger Slash.

 – Not in this lifetime. Inte under denna livstid. Så svarade Axl Rose i april 2012, när han fick frågan om bandets ursprungliga medlemmar skulle kunna återförenas.

Men nästan exakt fyra år senare kom ändå det officiella tillkännagivandet – och återföreningen var ett faktum.

Världsturnén, som fick det passande namnet ”Not in this lifetime tour”, sammanförde de tre originalmedlemmarna Axl Rose, Slash och Duff McKagan för första gången på 20 år.

Gitarristen Slash lämnade bandet 1996, efter en rad konflikter mellan honom och sångaren Axl Rose.

Den sista droppen kom när Rose förvärvade den juridiska rätten till bandets namn – och därmed förpassade de andra till vanliga anställda. – I’m done. ”Jag är färdig”, eller ”det räcker nu”.

I en intervju med tv-profilen Piers Morgan från 2012 berättade Slash om sina sista ord till Axl Rose. Sedan gick det två decennier, under vilka de båda frontfigurerna inte pratade med varandra – men ofta pratade om varandra.

”Jag ser honom som en cancer” – Personligen ser jag honom som en cancer som man bör ta bort och undvika. Desto mindre man hör om honom och hans supportrar, desto bättre, sa Axl Rose till tidningen Spinner i en intervju 2009.

I samma intervju sa han uttryckligen att det inte fanns någon chans för en återförening. – Det är noll procents chans att jag har något att göra med Slash, så länge det inte rör sig om ett bakhåll och det hade inte varit vackert, sa han till tidningen.

Mer på Expressen

Annonser