Brott

Arbogabo släckte brand – hittade tändanordning på platsen

 skogsbrand1757588251.jpg

En Arbogabo som hjälpt till att släcka bränder uppger nu att han också hittade en tändanordning på platsen, detta stärker min teori om att ett flertal av skogsbränderna är anlagda. Det börjar inte helt plötsligt att brinna på massor utav ställen och polisen måste nog snart se vissa av bränderna som just anlagda. 

Arboga har härjats av flera anlagda bränder under fredagen. Men en av dem stoppades av Patrik Andersson.

På platsen hittade han också en tändanordning som bestod av en fimp omvirad av tändstickor.

Det var när Arbogabon Patrik Andersson var på väg för att fira att semestern äntligen skulle starta som han upptäckte att det brann längs vägen.

– Vi skulle åka och hämta en jobbarkompis på Fellingsbrovägen och då såg vi att att det brann för fullt vid vägkanten.

Vi stannade och såg en fimp med gummisnodd lindad runt ett gäng tändstickor, säger Patrik Andersson.

Vad tänkte du då?

 – Att det måste vara någon dåre eller någon som har gjort det med flit. Han berättar att de stampade på branden för att den skulle slockna.

– Vi försökte ringa brandkåren men vi kom aldrig fram, vi blev kopplade hit och dit. Då sa jag åt min grabb att hämta en vattenkanna och hälla vatten över det.

Har du kontaktat polisen? 

– Ja, vi ringde upp 114 14 och SOS och sa att de kunde ringa upp oss, men vi har inte hört något än. De har väl fullt upp i Arboga, det brinner ju överallt.

Skönt att det är släckt nu i alla fall, säger Patrik Andersson.

Om bränderna är mordbränder och i organiserad form, ja då måste ju Säpo också kontaktas, jag är säker på att de skissar på ett sådant scenario med anlagda bränder för att orsaka kaos och störningar i det svenska samhället.

Polisen ser ingen naturlig orsak

SVT

Annonser