Brott

Skogsbränderna: Paula Bieler, SD, en av de tappra som varit ute och hjälp till

paulabieler

Sverigedemokrateras riksdagsledamot Paula Bieler har varit ute och hjälpt de tappra i kampen mot bränderna som härjar lite överallt i Sverige. Hur det står till i de andra partierna vet ju ingen men att de är ute och hjälper till, så verkar inte fallet vara så då har de kanske bättre och viktigare saker att syssla med. Inte klokt! 

Bert Karlsson ger sin syn på bränderna och allt som rör den problematiken.

MSB satsar 10 miljoner på att undersöka hur ”genusgrundade normer och maktrelationer” påverkar aktörer i en samhällskris.

Det är bara toppen av det genusvetenskapliga isberget. Medan samhällets skydd och beredskap är minst sagt eftersatt, lägger MSB stora mängder energi på normkritik och genusteori.

Myndigheten för samhällsskydd och beredskap, MSB, satsar 10 miljoner kronor på genusforskning.

Under ledning av Misse Wester, författare till bland annat ”’My husband usually makes those decisions’: Gender, behavior, and attitudes toward the marine environment”, ska det undersökas hur aktörer i en samhällskris påverkas av ”genusgrundade normer och maktrelationer”.

Hur detta går ihop med myndighetens uppdrag, att utveckla samhällets förmåga att förebygga och hantera olyckor och kriser, är en bra fråga.

Den verkar inte ställas särskilt ofta. En närmare undersökning visar att de tio miljonerna inte på långa vägar är MSB:s första flirt med genusvetenskapen – något som snarare är en ideologisk teoribildning än ett vanligt forskningsområde.

Skogsbränderna fortsätter att härja – på fredagskvällen brann det på 83 platser runtom i Sverige. I Gävleborgs län vattenbombar franska och italienska flygplan – men bränderna sprider sig. – De största bränderna kommer inte att gå att släcka nu, säger Dan Eliasson, generaldirektör för MSB, under en pressträff.  Under fredagen hade ett av de italienska planen tekniska problem.

Expressen

Timbro.se

Petterssons Blogg

 

Annonser