Europa

Politiker vi minns: Ungerns starke man – Viktor Orbán

Ungerns ledare och den hos det ungerska folket så populära politiker – Viktor Orbán.

Han bryr sig inte ett enda dugg om vad EU har för direktiv angående flyktingpolitik, för Orbán och hans Ungern går sin egna väg.

Han vill behålla Ungern ungerskt och inte bjuda in muslimska flyktingar, vilka han menar förstör hela Europa.

Orbán är född 1963 och han har nu suttit vid makten några år, och trots EU:s starka hot om böter för den förda politik angående migrationen så går han med högt huvud mot strömmen.

Något vi inte ser i våra europeiska länder, med ett fåtal undantag varav Polen är ett.

I videon ser man att Orbán är en folkets man och inte EU:s lilla nickedocka.

Han räds inte nationalistiska utspel och han pratar klarspråk för att om vi ser på dagens Europa samtidigt som vi ser på flyktingkrisen – ja då är Viktor Orbán inte fel ute.

Inte ett dugg fel ute alltså. Orbán har en examen i juridik som han tog 1987 i Budapest. Så han är inget dumhuvud, långt ifrån.

I videon ovan håller Viktor Orbán tal och man ser direkt att Tysklands förbundskansler Angela Merkel är missnöjd, som hon verkar oftast, bäst är väl att se på sig själv men det har nog Merkel helt glömt bort.

Youtube

Wikipedia

 

Annonser

1 svar »

  1. Han är en genuin nationalist. Trots vänsterns illa försök till att smutskasta nationalism, så handlar det i grunden om en nationell självbevarelsedrift. Det går dock överstyr om någon sosialist försöker sig på det – se bara på vad som hände i Italien och Frankrike …

    Gilla