Dårskap

MP-politikerna som väljer de värsta bilarna

Vad kör egentligen politikerna för bilar i Miljöpartiet?

38 procent av Miljöpartiets ministrar och riksdagsledamöter har bilar som bara går på diesel eller bensin. Bara två av de 29 partitopparna kör elbil.

– Jag skulle kunna ha 100 bilar, det har ingenting med miljöpåverkan att göra, säger Jonas Eriksson, MP:s gruppledare i riksdagen, som själv äger en dieseldriven husbil och två personbilar.

Miljöpartiet har under sin tid i regeringsställning kämpat för att minska antalet diesel- och bensinbilar på vägarna. Den 1 juli i år blev det billigare att köpa en miljövänlig bil – och dyrare att köpa en som enbart går på bensin eller diesel.

Miljöpartiets mål är att fossila bränslen ska sluta säljas helt till 2030. Men Expressens granskning visar att många av MP:s partitoppar inte lever som de lär.

Av partiets samtliga riksdagsledamöter och ministrar har 38 procent bilar som drivs av endast bensin eller diesel. Tio av MP-topparna har ingen bil alls.

Tittar man bara på dem med bil så stiger siffran för diesel- och bensinbilar till 58 procent.

Fyra av de 29 partitopparna står själva registrerade på bilar som går på endast diesel- eller bensin. Ytterligare sju har minst en diesel- eller bensinbil i familjen. Bara två av MP-topparna kör elbil.

Mer på Expressen

Expressen TV

 

Annonser

1 svar »

  1. Jag skulle kunna ha 100 bilar, det har ingenting med miljöpåverkan att göra, säger Jonas Eriksson …

    Det handlar om att kuva folk … Det är skillnad på ‘oss’ [übermenschen] och ‘andra’ …

    Gilla