Dårskap

Rullstolsburna Anne-Lie nekas assistans för utlandsoperation – 9000 afghaner fick stanna på en bekostnad på 5.4 miljarder!

Prioriteringen av hur skattemedel går är ju häpnadsväckande och helt sinnessjukt. 9000 afghaner fick stanna, och det med en kostnad runt 5.4 miljarder, medans svenska sjuka nekas finansiering för diverse åtaganden och kostnader. Helt sinnessjukt.

Anne-Lie Kronohage är rullstolsburen och har under många år lidit av sjukdomen endometrios och svåra smärtor i magen.

Hon har opererats tio gånger i Sverige men läkarna har inte kunnat hjälpa henne med buksmärtorna. Men hoppet tändes när hon fick chansen till specialistvård i England.

Nu har hon väntat sex månader på operation i London som godkänts av Försäkringskassan. På fredag ska hon resa från Malmö till London och på måndag är det operation.

Men Anne-Lie Kronohage känner inte att hon klarar av att resa ensam utan hjälp före och efter sjukhusvistelsen.

– Jag kan inte rulla min rullstol själv överallt, särskilt inte efter en bukoperation. Jag klarar inte ens av att packa min resväska.

Sverige – Absurdistan, landet där allt är bak och fram och agerar som ett landet-tvärtom, logiken har helt havererat i detta fall och jag hoppas att den mediala exponeringen nu gör att hon får ersättning och den hjälp hon behöver!

Mer på SVT

 

Annonser