Brott

Gryningspyromanen – Ulf Borgström kan dömas till fängelse

Ulfborgström

Den rättspsykiatriska undersökningen är nu klar och den visar att Ulf Borgström kan dömas till fängelse och är alltså ej allvarligt psykiskt störd. Vilket jag ser som lite märkligt. Ingen frisk person begår såna brott som Gryningspyromanen. Så nu kommer han alltså dömas till fängelse, igen.

Ulf Borgström har åtalats för två fall av mordbrand alternativt försök till mordbrand. Förutom branden vid socialförvaltningens kontor i Köping gäller det en anlagd brand i en äldre träbyggnad i Arboga 2017.

Västmanlands tingsrätt har funnit bevisningen övertygande gällande Köpingsbranden, men ännu inte preciserat sig om Arbogafallet.

Förhandlingen återupptas preliminärt på måndag. Ulf Borgström har kallats gryningspyromanen sedan tidigt 2000-tal, då han misstänktes för en rad anlagda bränder under morgontimmarna, framför allt i Skåne.

Han har bara dömts för en bråkdel av de bränder han misstänkts för. 2011 dömdes han till åtta års fängelse för grov mordbrand mot ett flerfamiljshus i Ystad.

Ulf Borgström är en av Sveriges värsta mordbrännare och inte många andra pyromaner eller mordbrännare kommer upp i hans nivå, Stenberga-pyromanen måste väl ses som den absolut värsta med ett flertal dödsoffer, men sedan kommer nog Gryningspyromanen.

Expressen

Wikipedia om Gryningspyromanen

Wikipedia om Stenberga-mannen

Historien om Gryningspyromanen – Youtube

 

Annonser