Brott

En farlig rättspsykspatient rymde från kriminalvårdens transport mellan Göteborg och Salberga

rymning

En mordmisstänkt man i 25-årsåldern har rymt i samband med en fångtransport. Ett stort polispådrag med hundar och helikopter söker efter mannen. – Han är häktad för ett grovt brott och är nu på rymmen, så han kan vara desperat och uppträda aggressivt eller hotfullt, säger Christina Hallin vid polisen.

En man i 25-årsåldern har rymt under en kriminalvårdstransport mellan en rättspsykiatrisk klinik i Göteborg och häktet Salberga i Sala.

Rymningen skedde strax efter klockan 11.30 på torsdagen, mellan Finnerödja och Laxå. Rymningen skedde när transportbilen stannade längs vägen.

Helt plötsligt lyckades mannen då rymma och springa in i skogen.

– Det är ingen officiell rastplats utan man har stannat vid en mindre väg utefter E20 för en paus, strax söder om Borasjön i södra Örebro län, säger Christina Hallin, presstalesperson vid polisen i region Bergslagen.

Personalen hann inte i fatt honom. – Bilen stod stilla när det inträffade. Att stanna utanför skyddat område görs endast i nödfall.

Varför det skedde den här gången får utredningen visa, säger Claes Nöjd tillförordnad chef för nationella transportenheten hos Kriminalvården.

Kriminalvården uppger att mannen var häktad misstänkt för mord.

Varför stannade transporten för det första, och för det andra, hur kan fången överhuvudtaget komma ur transporten och sen springa till skogs? Jag är ingen expert men någon form av hög säkerhet måste de väl ändå haft, det då rymlingen misstänks för mord!

Mer på Aftonbladet

 
 

Annonser