Narkotika

Den dödliga drogen ”Synnies” har utlöst en epidemi på Nya Zeeland

Mängder av missbrukare på Nya Zeeland har dött av den syntetiska och cannabislika drogen Synnies, och drogen har utlöst en epidemi. Synnies är alltså en syntetisk variant av cannabis. Den tillhör de sk. legal highs eller som det kallas i Sverige – RC-droger – Research chemicals.

Bild: Polisen i Auckland fick skjuta ner en våldsam man efter han rökt Synnies

I Sverige har inte Synnies synts till, men som vanligt i drogsvängen så dröjer det säkerligen inte lång tid. Synnies orsakar problem med hjärtat, den utlöser kramper och kan försätta brukaren i kraftiga psykoser.

I Auckland, på Nya Zeeland, har åtminstone sju dödsfall rapporterats och det är många runt om i Ny Zeeland som också avlidit men det saknas säkra uppgifter om detta.

Youtube

Stuff

 

Annonser