Brott

Sovande kvinna våldtogs på fest

Sverige är idag helt urkajkat på de flesta plan, så även inom brott och straff. Här kan vi läsa om en sovande kvinna som våldtogs på fest, och den händelsen läggs till alla de andra ärenden som polisen har på sitt skrivbord gällande våldtäkter och sexuella övergrepp. Vilket är en gigantisk hög med brottslighet och kriminalitet. 

Händelsen utspelade sig i en lägenhet i Göteborg i september 2016. Offret hade begett sig till festen tillsammans med en väninna.

På festen träffade hon en man som tidigare var obekant för henne. Kvinnan berättar själv i förhör hur hon blev trött och lade sig för att vila i en säng.

Hon vaknade sedan av att hon blev våldtagen av mannen. Hon uppger att hon var mycket rädd och utsatt.

Hon berättar också hur hon har gått från att vara en positiv och glad tjej till att hela livet föll ihop efter våldtäkten.

Det är så man blir vansinnigt arg då man läser om dessa sexualbrott som gjort Sverige känt som ett våldtäkts-paradis utomlands. Den frågan kommer alltid när man är ute och reser och man träffar folk – Hur kan ni tillåta det bli som ni gör i Sverige? Ja vad i alsin dar svarar man på det?

Mannen, som nu dömts vid Göteborgs tingsrätt för våldtäkten, har hela tiden förnekat brott.

Han säger att han befunnit sig i samma säng som kvinnan och att han har masserat henne. Men att ingenting mer hände.

Men rätten tror inte på honom och menar att hans berättelse är ”knapphändig” och mindre sannolik. Kvinnan har lämnat en mycket trovärdig berättelse, resonerar rätten.

Det finns även viss stödbevisning, som vittnesmål som stöder att våldtäkten har ägt rum.

Mer på Expressen

Annonser