Brott

Australiensaren Kai, 28, knivhöggs till döds – mitt på gatan

Australiensaren Kay Foleys sökte sig till Sverige via kärleken, men blev knivmördad på öppen gata i Göteborg på Odinsplatsen. 

Han flyttade till Sverige för kärleken. Några månader senare knivmördades australiske Kai Foley, 28, i ett slumpmässigt vansinnesdåd vid Odinsplatsen i Göteborg när han var på väg hem från en fest.

Familjen, som flugit till Göteborg från Australien för att följa rättegången, väljer nu att för första gången berätta om sorgen.

– Han var den vackraste person du någonsin kan träffa, han förtjänade inte det här, säger Kais mamma Christine Buhagiar till GT.

Det var natten mellan den 19 och 20 december förra året som en man hittades allvarligt skadad med misstänkta knivskador på Odinsplatsen i centrala Göteborg.

Mannen, som var nästintill medvetslös när polisen anlände till platsen, avled senare samma natt på sjukhus av sina skador. Snart stod det klart att han var från Australien och att han dödats i ett slumpmässigt vansinnesdåd mitt i natten.

Det vansinniga och det fruktansvärda våldet tog en av daga som kommit till Sverige av kärlek, där kan man snacka om moment 22. Inte klokt som det blivit i vårt land!

Expressen

 

Annonser