Brott

Helsingborg: Därför sköts de fyra männen vid kyrkan

helsingborg2

Skottlossningen i Helsingborg föregicks av ett massbråk. Uppemot 25 personer uppges ha varit inblandade. – De fyra skadade blev både skjutna och knivskadade, säger Sven Holgersson, lokalpolisområdeschef i Helsingborg.

Det var några minuter över 20 på lördagskvällen som polisen larmades till en skottlossning i Helsingborg. Kalabalik hade utbrutit på platsen och vittnen har berättat om ett stort bråk.

– Anledningen vet vi inte, men det var 20-25 personer som bråkade på västra sidan av Carl Krooks gata. Personerna är bekanta med varandra och i huvudsak är fyra av aktörerna våldsbenägna, säger Sven Holgersson.

Fyra personer skadades i skottlossningen och fördes till lasarettet i Helsingborg, som spärrades av. Ingångsbeskedet var att tre var allvarligt skadade och en lindrigt skadad.

Enligt Sven Holgersson är nu två allvarligt skadade. Samtliga av dem ska både blivit skjutna och knivskurna.

– En av dessa fyra sitter nu i polishuset misstänkt för försök till mord, grov misshandel och vapenbrott, säger Sven Holgersson.

Det är inte klokt som Sverige blivit i spåren av okontrollerad massinvandring och helt sinnessjuk migrationspolitik. Det är skjutningar och grova våldsbrott dagligen och överallt i Sverige.

Den anhållne mannen försökte fly från platsen. På ett filmklipp syns hur en civil polisbil plötsligt drar i väg söderut på Carl Krooks gata.

Enligt lokalpolisområdeschefen tog man då upp jakten på den misstänkta gärningsmannen. I samma film – som fått en stor spridning – syns hur en man blir misshandlad längre upp på gatan, intill en polisbil som står parkerad på gatan.

– Jag skulle bli oerhört förvånad om det var poliser i bilen, jag tror inte det. Jag tror de sprang efter gärningsmannen.

– Man ser också en grå polisbil som kör fram och tillbaka, den jagar gärningspersonen som är anhållen hos oss. Folk är snabba i stridens hetta.

Det ser konstigt ut, men jag skulle bli oerhört förvånad om någon satt kvar i bilen och inte gjorde något, säger han.

Expressen