Narkotika

Ravefest i Karlstad – Fem personer medvetslösa

ravefest

Fem personer fördes under natten medvetslösa till sjukhus efter att ha deltagit i en fest i Karlstad.

– Vi och ambulansen blir larmade dit då det ska finnas medvetslösa personer på den här festen, säger Erik Hiding, vakthavande befäl vid polisen i region Bergslagen.

Polisen har upprättat anmälningar om både narkotikabrott samt brott mot ordningslagen.

Att folk vill träffas och festa är väl inte uppseendeväckande men att festa narkotikapåverkad och stå och hoppa upp och ner i fem-sex timmar utan att dricka, ja det är förenat med livsfara. Likaså att överdriva vätskeintaget, det då man kan drabbas av ödem i hjärnan vilket är livsfarligt.

Larmet kom vid tretiden på natten mot söndagen. Fem personer fördes medvetslösa till sjukhus efter vad polisen beskriver som en ”ravefest” – under söndagsmorgonen vårdas två på intensivvårdsavdelningen på sjukhuset i Karlstad, uppger polisen.

– De har tagit någon form av narkotika. Vi tror att det kan handla om Ecstasy, säger Erik Hiding, vakthavande befäl vid polisen i region Bergslagen. Det exakta skadeläget för personerna  är oklart.

Förutom att i upprätta anmälningar kring narkotikabrott för eget bruk så har polisen skrivit en anmälan om brott mot ordningslagen.

– Det fanns inget tillstånd för att ha en sådan här stor fest. Värmlandspolisen har haft mycket att göra under natten, uppger Erik Hiding. Arresten har varit fullbelagd, främst av berusade personer som omhändertagits.

MDMA, Estasy alltså, är en lömsk drog som gör att brukaren blir euforisk och lycklig men den höjer även kroppstemperaturen kraftigt och det i kombination med att inte dricker är förenat med livsfara. Måna kanske ser Ecstasy som ofarligt eller helt harmlöst men så är verkligen inte fallet. Det är en tungt klassad narkotika som efter långt missbruk framkallar djupa och långvariga depressioner hos brukaren.

Expressen

Annonser