Brott

Äldretjuven dömdes – nu utvisas han igen

äldretjuv

Vad är det för lågt stående skapelser som specialiserat sig på att stjäla eller råna äldre tanter? Skamligt är ju bara förnamnet, och denna kriminella individ måste ju fås att begripa att han inte har här att göra!

Gång på gång har den 35-årige mannen återvänt till Sverige i syfte att stjäla från pensionärer. Övervakningsbilder som visar hur han stjäl pengar från äldre kvinnor vid olika butiker. Nu har han dömts till ett års fängelse och utvisning – igen.

Det var i april tidigare i år som ett vittne uppmärksammade hur den 35-åringe mannen följde efter en äldre kvinna med rullator som gick ut från affären. Han stack ner sin handen i hennes jackficka, tog upp hennes börs och stal 280 kronor.

Vittnet ingrep omedelbart och höll kvar mannen till dess att polis kom till platsen. Under våren häktades 35-åringen för brottet. Kammaråklagare Annika Lindahl hävdade under en häktningsförhandling att det fanns en flyktfara.

Mannen är medborgare i Slovenien och har satt i system att åka till Sverige i syfte att stjäla pengar från pensionärer. Listan på stölder och bedrägerier som mannen misstänks för är lång och han har figurerat i ett 20-tal utredningar.

Vid flera tillfällen har han också dömts. Efter en dom vid Göteborgs tingsrätt utvisades mannen med förbud att återvända före 14 oktober 2016.

Förbannat slödder som ska hålla sig borta från Sverige. Han kan fortsätta att stjäla men då får det vara nere i Slovenien och inte här!

Mer på Expressen

1 svar »

  1. En tidsbegränsad utvisning blir som att säga till den dömde, att denne är välkommen tillbaka efteråt och försöka igen …

    Gilla