Bikervärlden

Tolv gängkriminella i Danmark gripna – Medlemmar ur b.l.a Bandidos MC, Gremium MC och Asgardian 89

gremium mc danmark

Bild: Gremium MC

I Danmark har polisen nu slagit till mot de organiserade gängen och man har gripit tolv personer för diverse brott men det är mest en styrkedemonstration om vem som bestämmer i Danmark. Medlemmar ur Bandidos MC, Gremium MC, Asgardian 98 och Brothas har alltså gripits i den danska polisens styrkedemonstration. 

Tolv gängmän har i en stor razzia gripits för inblandning i fyra skjutningar och en knivattack. Männen är från gäng som Bandidos, Gremium, Asgardians 89 och Brothas.

– Vi beslutade oss för att slå till brett för att bland annat sända en mycket stark signal, säger Kim Kliver, polis vid Sydsjälland och Lolland-Falster.

brothas

Bild: Brothas Danmark

Det är flera polisområden som i samarbete slagit till hårt mot den organiserade brottsligheten i Danmark.

Samtidigt grep polisen totalt tolv personer för inblandning i en rad brott, på flera adresser på Själland, Lolland, Falster och Köpenhamnsområdet.

Det rör sig om: En skottlossning den 9 november 2017 på torget i Faxe. Då sköts det in i en kiosk. Två skottlossningar på Vordingborg den 16 och 18 april 2018.

Då sköts det mot en gängmedlem på Kirsebærplantagen och på Rønnebærvej. En skottlossning den 28 maj i Stenlilla på Stationsvägen. Då sköts den mot en man med gängrelationer.

En knivattack den 1 juni 2018 på Byskovvej i Slagelse. Enligt polisen förekom ytterligare våld vid tillfället, och ett utpressningsförsök.

– Vi beslutade oss för att slå till brett bland annat för att skicka en mycket tydlig signal om att vi slår hårt mot dessa ovanligt otrygghetsskapande handlingar, som det är när det rör medlemmar av rivaliserade mc- och gängmedlemmar har en konflikt, säger Kim Kliver.

 – Dagens aktion är ett uttryck för hur starkt fördömer mc- och gängmedlemmar.

Mer på Expressen

 

Annonser