Brott

Man i Skillingaryd sköt ut ifrån sin villa

polisbild

Vad har det tagit åt folk egentligen, har en våldsepidemi blivit ett luftburet virus, eller? Man undrar ju lite grand eftersom det nu är skjutningar varje dag.

En person har gripits i Skillingaryd efter larm om skottlossning. Personen, som innehar jaktvapen, kunde gripas efter lång förhandling med polisen. – Han har skjutit från sitt eget hus.

Det ska ha varit flera skott, säger Roland Carlson, vakthavande befäl vid polisen. Polisen spärrade av ett stort område i samband med insatsen.

Polis var inledningsvis förtegen om den stora insatsen på orten Skillingaryd i Vaggeryds kommun, Jönköpings län.

Polisen larmades dit sedan flera personer larmat polisen om misstänkt skottlossning. Till skillingaryd.nu sa ett vittne att sex skott avlossats. Delar av ett bostadsområde spärrades av och ambulans kallades dit.

– Vi har en pågående insats och en förundersökning om brott har inletts, sa Tobias Sundström, vakthavande befäl i region Öst. – Det är ingen person skadad.

Fast vi tror att det är ett brott som begåtts, men jag kan inte gå in på något mer, fortsatte Sundström.

Två personer är gripna efter polisinsatsen i Skillingaryd, varav den ena ska ha avlossat flera skott med jaktvapen från en villa. Mannen är misstänkt för framkallande av fara för annan. Ingen person ska ha kommit till skada. 

Mer på Expressen

Jnytt

Annonser