Brott

Hemlig polisinsats utanför Malmö – Tungt beväpnad polis på plats

polisinsatsmalmö

En stor och tungt beväpnad polisinsats genomförs just nu utanför Malmö, stort hemlighetsmakeri från polisens sida. Att det har med skjutningarna som resulterat i fyra döda, det kan man anta. 

En större polisinsats pågick utanför Malmö på lördagskvällen. Poliser stod bland annat med dragna vapen och kontrollerade fordon på E65-påfarten vid Oxie.

– Det är ett pågående utredningsärende, men det är ingen fara för allmänheten, säger Maya Forstenius vid polisens ledningscentral. Många privatbilister spärrade upp ögonen efter att ha mötts av polisens insats.

Den inleddes under lördagseftermiddagen och pågick alltjämt vid 18.30-tiden på kvällen. Enligt Kvällspostens fotograf på platsen kontrollerades samtliga utfarter från Oxie samhälle av poliser med automatvapen.

Vid bland annat E65-påfarten vid Oxie i riktning mot Malmö stod poliser med tung beväpning och kontrollerade fordon.

Det är bra att polis markerar närvaro och sänder budskapet att det är vi som bestämmer och inte kriminella våldsverkare och mördare. De måste ta tillbaka staden Malmö alltså, det kan ju inte fortgå med dödsskjutningar varje dag!

Samtlig trafik stoppades och alla fick gå ur sina fordon. Bagageluckor öppnades och dolda utrymmen kontrollerdes.

Även bussar i linjetrafik stoppades för att poliser skulle kunna gå ombord och göra, vad det såg ut som, någon typ av kontroll, enligt Kvällspostens fotograf på platsen.

Även inne i centrala Oxie pågick polisaktivitet. Där fanns flera civilmålade piketbilar och ett stort antal poliser.

oxiepolisen

Polisen har hittills inte velat säga vad insatsen rör sig om. Men av arbetet att döma var uppenbart att polisen sökte efter något, troligen personer.

Men under hela lördagskvällen var det knäpptyst från polisens sida.

– Det handlar om ett utredningsärende, men vad det gäller går vi inte in på just nu, är allt Maya Forstenius vid polisens ledningscentral hade att säga.

Forstenius tillade dock att allmänheten inte behövde känna någon oro för insatsen.

Hur länge den väntades pågå var inte känt. Inte heller om där gjorts några frihetsberövanden med anledning av insatsen.

Det finns i nuläget inga uppgifter huruvida insatsen på något sätt kan ha något med den senaste tidens mord i Malmö att göra.

Expressen

 

Annonser