Brott

Bunden man hittad efter brand i Norrköping – Polisen misstänker mordförsök

bundenbrandnorröping

En bunden man hittades i en brinnande industrifastighet under natten till midsommardagen. Enligt larmet om branden hördes skrik inifrån byggnaden, enligt polisen.

Mannen kunde räddas och föras till sjukhus – polisen utreder händelsen som mordförsök. Larmet om branden kom in vid 01.34 under natten till midsommardagen. Enligt larmet brann det i en industrilokal i Norrköping, Östergötland.

”Enligt initiala uppgifter skulle det höras skrik på hjälp från fastigheten”, skriver polisen via sin hemsida. ”

En av polispatrullerna som kom till platsen upptäckte en bunden man som befann sig vid ett fönster i den brinnande lokalen.”

Våldsparadiset Sverige levererar igen, denna gång ett mordförsök och grov mordbrand. Någon ville väldigt gärna att denna man skulle dö, klassiskt mordscenario med följande mordbrand. Kan bli mycket kostsamt för gärningsmannen om man hittar en sådan.

Patrullen fick ut mannen som fick föras till sjukhus med ambulans. Skadeläget är okänt. – Han hängde ut med överkroppen ur ett fönster för att kunna andas, men var bunden på något sätt. Kollegorna som kom dit kunde få loss honom ganska omgående, säger Torbjörn Lindqvist, vakthavande befäl vid polisen, till nyhetsbyrån TT. Den drabbade mannen, som uppges vara i 50-årsåldern, har förts till sjukhus med oklara skador.

Organiserad brottslighet handlar detta om, det  vågar jag slå vad om och det är nog i den världen polisen söker en gärningsman.

Ingen person är gripen, och det finns ingen misstänkt för mordförsöket, enligt polisen. Det är oklart vad som ligger bakom händelsen. – Vi håller förhör med honom, men jag har inga uppgifter om vad som har framkommit, säger Lindqvist vidare till TT. ”Polisen har inlett en förundersökning om försök till mord, utredningen fortgår och kan i nuläget inte kommenteras vidare”, skriver polisen via sin hemsida.

Mer på Expressen

 

Annonser