Brott

20-årig man i Malmö skjuten i ryggen – Överlevde då han bar skyddsväst

turning_torso_c020310_p1

Bild: Turning Torso i Malmö

Då har alltså en person till blivit skjuten i Malmö, men denna gången överlevde den skjutne på grund av att han bar skottsäker väst. Att rikets tredje största stad Malmö nu blivit en våldsmetropol där många går omkring i skottsäkra västar, är det verkligen på det viset det ska vara? Varför görs ingenting radikalt åt detta gangsterklimat?  

En man i 20-årsåldern dök upp på sjukhuset i Malmö i natt och sa att han blivit skjuten i ryggen.Tack vare att han bar en skyddsväst klarade han sig utan skador, uppger polisen.

– Mannen har inte velat medverka i utredningen, så vi vet inte när eller var det har skett, säger Anna Göransson vid polisen i Region syd.

Expressen TV

Det var strax efter 01 på midsommarnatten en yngre man kom till sjukhuset i Malmö. Mannen hade blivit beskjuten och var träffad i ryggen i den skyddsväst han bar vid tillfället.

”Det fanns hål i jackan som han bar utanför skyddsvästen. Mannen klarade sig utan skador och lämnade sjukhuset utan vård”, skriver polisen på hemsidan. 

Mannen som är i 20-årsåldern ville inte berätta något om när eller var han blivit beskjuten. Polisen har dock skrivit en anmälan om försök till mord i samband med händelsen.

– Eftersom mannen inte ville medverka i utredningen är det svårt i nuläget att säga om detta har något att göra med de tidigare skjutningarna i Malmö.

Det får utredningen i så fall visa, uppger Anna Göransson, kommunikatör vid polisen i Region syd. Någon misstänkt för skjutningen i ryggen på mannen som kom till sjukhuset finns inte.

Så fyra döda och fyra skottskadade på två dagar gör ju att Malmö, rent statistiskt, börjar bli mer våldsamt än Baltimore i USA och är det inte dags för Löfvén att komma med drastiska åtgärder eller ska detta gangster våld få fortgå?

Expressen

Annonser