Brott

GW om skjutningen i Malmö – En förolämpning kan ha utlöst det

LeifGW

Att prata nedsättande om en kusin kan i vissa kretsar utlösa denna sortens brutala våldshandling, de drar sig inte för något utan tar till maximalt våld som svar. 

Tre personer sköts till döds i Malmö. Ett fjärde offer vårdas på sjukhus med skottskador. Nu kommenterar GW i TV4:s Nyhetsmorgon det upptrappade skjutvåldet mellan kriminella gäng: – Det kan vara så att man har fel färg på mössan eller uttryckt sig nedsättande om en kusin, säger han.

Flera grovt kriminella från samma område i staden är inblandade i gängkriget som tros ha utlöst trippelmordet. Det finns misstankar om att en 21-årig man, som vårdas för skottskador, var måltavlan för skytten eller skyttarna.

Nu varnar även GW Persson för att våldet kan eskalera ytterligare i Malmö. – Speciellt den här gången i och med att den som sannolikt vad själva målet för det här överfallet klarade sig. Han kommer nog inte vila på hanen, om jag ska uttrycka mig drastiskt, säger han i Tv4:s Nyhetsmorgon.

Hur värderas ett människoliv egentligen bland vissa kriminella? Troligtvis inte speciellt högt utan man tvekar inte att öppna eld och skjuta ner någon så han avlider. Jag menar att tre döda och sex skadade är ju rena terrorhandlingen, inte mycket skiljer utan det som skiljer är anledningen till att man attackerar!

GW säger att gängvåldet går lite i vågor. – Tidvis sitter många av dem inne på kåken, då blir det lite lugnare i brist på folk. Senare kommer de ut och sen flammar det upp någon konflikt – och så dör folk.

Då ska man hämnas och så dör ännu mer människor. Konflikterna kan röra narkotikahandel, enligt GW – men också mer bagatellartade saker som att någon har fel färg på mössan eller har talat nedsättande om en kusin.

Han bekräftar också att konflikterna kan gå i arv. – De här personerna är ofta unga invandrargrabbar som bor i utsatta förorter.

De är etniskt ganska avgränsade från den övriga befolkningen. GW varnar också för att gäng-grupperingarna har tillgång till helt andra brottsverktyg.

Däremot tycker han inte allmänheten generellt ska behöva känna någon fruktan för våldets upptrappning i Malmö – men: – Om man bor i de här områdena så ökar risken att man ska träffas av en förlupen kula, säger han i TV4:s Nyhetsmorgon.

Expressen

Expressen TV

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

  
Annonser