Brott

Edis Sijamhodzic döms till livstids fängelse för mord i idyllen

edismördare

Den lilla idyllen skakades av ett mord och nu har Edis Sijamhodzic dömts till livstids fängelse. Efter mordet så tände Edis eld på både kroppen och huset. Alltså döms han för mord och grov mordbrand. Ytterligare en utlänning dömd till livstid, vad kostar inte allt detta vansinne?

På en idylliskt belägen ö i den västsvenska skärgården mördade Edis Sijamhodzic, 30, en annan man. Sedan tände han eld på både offret och byggnaden, flydde från platsen och gömde sig i ett vedskjul. Nu döms han till livstids fängelse.

Det var i mitten av november i fjol som räddningstjänsten larmades till en brand på ett vandrarhem i Ljungskile i Uddevalla kommun. Det var på Ulvön det brann – en bilfri ö i Bohuslän med populär badstrand som varje sommar lockar många besökare.

Inne i vandrarhemmet hittades en man. Han hade dött innan branden startat. Enligt åtalet hade Edis Sijamhodzic attackerat honom med sparkar och slag.

I stämningsansökan står det att Sijamhodzic efter att offret dött flyttat kroppen, hällt brännbar vätska över den och tänt på.

I förundersökningen står att det hälldes ut tre dunkar bensin.

Mer på Expressen

Annonser