Brott

Skjutningen i Malmö igår – Tre döda och sex skadade

skutningmalmö

Skjutningen vid ett internetfik i centrala Malmö igår har nu resulterat i tre döda och sex skadade varav en mycket allvarligt skadad. Skjutningen hände på Drottninggatan vid Värnhemstorget bara en liten bit från Malmös polishus. Att det är gängkriminalitet kan vi nog ta som glasklart och i skjutningen användes ett automatvapen, vilket också visar att tillgången på sådana vapen är god. Tyvärr. Detta att de skjuter mitt ute bland oskyldiga människor visar på att dessa våldsverkare skiter fullständigt i om andra blir skadade. Polisen fruktar nu hämnd.

Tre män, 19, 27 och 29 år gamla har dött och tre andra män har skadats efter skottlossning vid ett internetcafé i centrala Malmö på måndagskvällen.

En person på platsen berättar att 12-15 skott hördes. Nu fruktar polisen hämnd efter masskjutningen. – Finns alltid risk för någon typ av vedergällning, säger Stefan Sinteus polisområdeschef Malmö på en presskonferens under tisdagsförmiddagen.

Skottlossningen skedde vid internetcaféet på Drottninggatan strax efter klockan 20. Det är mindre än hundra meter från polishuset.

– Någon eller några har antingen skjutit från en bil eller en fast plats mot personer som har befunnit sig utanför internetcaféet, säger Thomas Paulsson, polisens yttre befäl på plats, till TT. Poliser var snabbt framme för att säkra den misstänkta brottsplatsen.

Samtidigt skickades patruller till sjukhusets akutmottagning för att bland annat spärra av närområdet. Flera ambulanser skickades till platsen men flera av de skadade hann föras till sjukhus i privat bil.

krossfönst

Sammanlagt kom sex män med olika skador in till sjukhuset i Malmö efter händelsen. Inne på akuten tog poliser offrens kläder och andra tillhörigheter i beslag i bruna kassar.

På presskonferensen under tisdagsförmiddagen berättar Stefan Sintéus att sex personer skadades och att tre personer har mist sitt liv. Tre män, 19, 27 och 29 år gamla. – Personerna som är inblandade är samtliga kända av oss och är att betrakta som gängkriminella.

De sysslar med grov organiserad brottslighet i Malmö, säger han.  – Den här typen av händelsen är att betrakta på samma sätt som om någon kastar en handgranat eller liknande.

Tredje person kan bli skadad men i regel är det kriminella som skadar kriminella, säger Stefan Sintéus. – Det är beklagligt att så många unga människor mister livet och beklagligt att många familjer har söner som är mördare.

Expressen TV

Efter skottlossningen spärrade polisen av Drottninggatan upp till Östra Förstadsgatan.Minst fem kulor hade gått genom rutan till internetcaféet.

Fasaden hade också fått synliga skottskador.Enligt uppgifter till Aftonbladet söker polisen efter en mörk bil som försvunnit från platsen i hög fart.

Enligt uppgifter till tidningen är det automatvapen som har använts vid skjutningen. – Jag hörde allt.

Först 12–15 skott och sedan när jag öppnade min balkong och hörde skrik så förstod jag vad som skett, säger en person på platsen.

– Det hördes som ett automatvapen. När jag hörde skriken så ringde jag polisen. De var där bara någon minut senare. Polisen ville under presskonferensen inte bekräfta vare sig uppgifterna om den mörka bilen eller uppgifterna om automatvapen.

Mer på Expressen

Annonser