Brott

Psykiskt störd mördare döms ändå till livstids fängelse

reborhesso

Rebar Hesso stod anklagad för mord och han skickades för att undersöka om han var eller är allvarligt psykiskt störd. Undersökningen visade också att Rebar var allvarligt psykiskt störd och alltså inte tillräknelig, alltså har han fängelseförbud och ska dömas till vård. Sån är lagen, men här struntar man alltså i vad undersökningen visade vilket som mig veterligen inte hänt förr. Vad ska vi med det systemet till när rätten ändå struntar i rättsmedicinalverkets undersökning visar? Totalt sinnessjuk dom.

När de första patrullerna kom fram stod Rebar Hesso utanför LSS-boendet, ett stödboende enligt Lagen om stöd och service till vissa funktionshindrade. Han sträckte upp händerna i luften och lät sig gripas. Kort därefter anländer ytterligare en polispatrull. De tog sig upp till offrets lägenhet. Där möttes de av en fruktansvärd syn. Inne på toaletten låg en livlös kvinna. Det var blod på golvet och blodstänk på väggarna. I vardagsrummet låg ytterligare en kvinna, knivhuggen, men vid liv. Det är mordoffrets syster. Den 26-årige Rebar Hesso åtalades den 22 maj, misstänkt för mord. Han har erkänt att han den aktuella natten tog sig in i grannens lägenhet via ett fönster, och där attackerade henne, och hennes syster.

Aftonbladet

Annonser