Brott

Vänsterpartist sprider militanta AFA:s meddelanden på Twitter

afa1

Vänsterpartisten och urspårade dåren Gustav Landström sprider den militanta extremvänster-grupperingen AFA:s meddelanden på Twitter. Han säger att det är för att sprida information. Han uppmanar också att bojkotta Moderaternas Sverigemöte på Svenska mässan då han beskriver Moderaterna som extremt högerparti. Vilken sorgesam dåre och verkar lika påläst som en analfabet på ett bibliotek.

twitterafa

Gustav Landström är ledamot i Vänsterpartiet Göteborgs distriktsstyrelse och en av kandidaterna till fullmäktige. Han har tidigare kandidaterat till riksdagen för partiets räkning. Han identifierar sig själv som kommunist.

Landström är mycket aktiv på Twitter. Där har han gång på gång spridit tweets från Afa, Antifascistisk aktion. Organisationen, eller snarare rörelsen, är den viktigaste inom den så kallade autonoma miljön.

Afa drar sig inte för att använda våld, tvärtom är våldsamma aktioner en del av kampen. Målet är hindra högerextrema organisationer från att framföra sina budskap. Metoden: protester och angrepp på motståndarna.

Det finns även exempel på när rörelsens anhängare attackerat ”sina egna”. Nationella samordnaren mot våldsbejakande extremism, som har i uppdrag av regeringen att samordna arbetet med att värna demokratin på nationell och lokal nivå, listar Antifascistisk aktion som en av flera våldsbejakande vänstergrupperingar.

Men Gustav Landström ser inga problem med att sprida odemokratiska AFA:s meddelanden, så länge innehållet är korrekt. Samtidigt säger han att han inte står bakom rörelsen och dess metoder.

– Det är för att sprida information, säger han och refererar till att han bland annat spridit meddelanden om nazister signerade Afa.

AFA och Antifa är inget annat än terrorister som använder sig av hot och våld för att tysta fienden och meningsmotståndare. Säpo har dem under bevakning och personerna i den autonoma miljön är en samling militanta anarkister och syndikalister. Vid ett vapenbeslag i småländska Taberg hittades för någon vecka sedan flertalet automatvapen, uniformer och peruker och det beslaget kan kopplas till personer i den autonoma miljön. Säpo är också inkopplad på det fallet.

Han fortsätter: – I bland delar jag från Göteborgs-Tidningen också. Jag står inte alltid bakom det ni skriver och publicerar heller. Det är en nyhetskälla bland andra.

Det är så Twitter fungerar, man sprider nyheter. Allt du delar på Twitter är inte sådant du ideologiskt står bakom. Rimmar det bra med din roll som vänsterpartist att sprida Afa:s meddelanden? 

– Jag sprider Göteborgs-Tidingens meddelanden också. Jag retweetar och sprider nyheter från Svenska Dagbladet och Sveriges Television. Men jag brukar undanhålla mig från att skicka från Avpixlat eller rent nazistiska sajter för det är ju ofta inte sann information.

Du ser inga problem i att du retweetar information från icke demokratiska rörelser när du är med i ett demokratiskt parti? – Det får stå för…

Jag ser inte direkt att Dagens Nyheter eller Göteborgs-Tidningen är de mest demokratiska institutionerna i samhället heller. Du får välja att citera mig så fult som du vill. Då har du haft din lördag och din nyhet.

Gustav Landström är ideologiskt sett helt urkajkad och totalt havererad och är inget annat än en liten springpojke åt kommunisterna i AFA. En nyttig idiot helt enkelt!

twitterafa2

Han har också skrivit egna tweets, bland annat en där han uppmanade till att ”ockupera” Moderaternas Sverigemöte på Svenska mässan i maj.

I dag och i morgon är det arbetarfientliga och extrema högerpartiet @nya_moderaterna i Göteborg på Svenska mässan. Gör din röst hörd, demonstrera, blockera – ockupera!”, skrev han i inlägget.

– Det var ett högst ironiskt meddelande. – Ja. Det fanns liksom… Jag gillar inte Moderaterna. Tycker du att det verkar konstigt att jag inte gillar Moderaterna?

Moderaterna är ett parti som alla andra och du representerar Vänsterpartiet. De har samma frihet som alla andra partier att anordna möten. 

– Det är ingenting som hände. Det var mer ett skämt. Jag har inte tagit några egna initiativ till att folk ska göra det i praktiken.

En helt urspårad dåre, tvättäkta idiot och en liten maoist-wannabe. Synd att Sverige idag är ett land där dessa pseudopolitiker får härja fritt på diverse sociala medier och där sprida sitt marxistiska skit. Det borde belysas mer detta med AFA. Och AFA:s koppling till Vänsterpartiet.

2014 avslöjade GP att Gustav Landström, mångårig Gais-supporter, 2009 dömts till fängelse för våld mot tjänsteman efter att enligt den fällande domen ha slagit en polisman och knuffat en annan i samband med en match.

2011 dömdes han för ohörsamhet mot ordningsmakten efter en demonstration vid Migrationsverket i Kållered. GT söker Daniel Bernmar, kommunalråd för Vänsterpartiet i Göteborg med ansvar för bland annat demokratifrågor, för en kommentar.

Expressen

Wikipedia om AFA

.

Annonser