Brott

Kulturprofilen, Jean-Claude Arnault, levde dubbelliv

jean-claude

Här snackar vi om en som levde ett dubbelliv, den så kallade kulturprofilen Jean-Claude Arnault, och som nu står åtalad för våldtäkt. Middagar, resor till Paris och kulturaftnar och allt detta plus en mycket mörk sida med sexuella övergrepp på kvinnor.

Med inbjudningar till flådiga middagar, Parisresor och kulturaftnar med obskyra poeter charmade Jean-Claude Arnault sin omgivning.

Men bakom stängda dörrar visade han sin mörka sida, enligt anklagelser som kommit fram i polisförhör.

Kvinnan som anmält honom för två våldtäkter beskriver hur han blev som förbytt och personer som ingått i Arnaults umgänge vittnar om hur han ”ägde natten” och skrämde kvinnor till lydnad.

 Jean-Claude Arnault nekar till anklagelserna. Jean-Claude Arnaults stil beskrivs som generös, med restaurangbesök efter internationella poesiuppläsningar på källar- och kulturklubben Forum, champagne och taxiresor på konto.

utattvåldtäkt

Bild: Gabriella Håkansson

Vissa utvalda bjöds in till lägenheten – som han lånade av Svenska Akademien – i Paris. – Han är alltid frikostig med att bjuda tjejer på fina och dyra drycker.

Han utnyttjar det som en attraktionskraft på tjejer, säger ett av vittnena i polisens förundersökning. Jean-Claude Arnault står nu åtalad för två våldtäkter.

Expressen har kartlagt Arnaults liv då de misstänkta våldtäkterna ska ha inträffat 2011. Författaren Gabriella Håkansson var en av de 18 kvinnor som i höstas i DN berättade om sin upplevelse från en 40-årsfest 2007:

– Han sa inte många ord innan han ganska hårt tryckte upp handen mellan mina ben och gjorde … en pussy grab, och liksom grävde.

Och det fanns inget som motiverade händelsen, den hade inte föregåtts av någon flört eller beröring på armen. Det var bara en hand rakt upp i underlivet.

Mer på Expressen

Expressen TV

Annonser