Brott

Fynd hittade i sökningen efter Lelle Hildebrand

lellehildebrand

Rockmanagern och hårdrocksgruppen Hammerfalls turnéledare Lelle Hildebrand försvann 1999 efter en spelning på rockklubben Kartago i Sölvesborg och har sedan dess varit spårlöst försvunnen. Polisen är övertygade om att han mördats, och det finns en huvudmisstänkt som är dömd för tre andra mord men bevisning sakna och man behöver hitta kroppen för att ärendet ska gå framåt.

Hammerfalls turnéledare Lelle Hildebrand har varit försvunnen sedan 1999. Han sågs senast i livet den 25 januari samma år, då på klubben Kartago i Sölvesborg.

Sökandet efter honom har pågått i flera år på flera olika sätt. Svensk polis har bland annat tagit hjälp av dansk polis, som assisterat med specialtränade hundar.

Den senaste sökningen skedde med hjälp av organisationen Missing People på söndagen. 25 personer samlades i Sölversborg för att leta i ett område på fyra hektar – och insatsen kan ha gett resultat.

Fynd, än så länge okända för allmänheten, ska nämligen ha gjorts och skickats in till polis för analys.

– Jag kan väl säga att vi har gjort fynd som har lämnats till polis, men om det är relevant för fallet Lelle Hildebrand vet vi ju naturligtvis inte, säger Kristina Hjalmarsson, administrativ chef inom Missing People i Blekinge och ansvarig för dagens insats, till SVT Blekinge. GPS-spårning gjorde att administrationen kunde följa sökandet i detaljnivå.

När fynd gjordes markerades det på en karta och polisen informerades.

Mer på Expressen

Annonser