Brott

Helge Fossmo hade kärleksförhållande med vårdare på anstalten i Visby

fossmoskrattar

En av Sveriges största manipulativa psykopater har ertappats med att ha ett kärleksförhållande med en vårdare på anstalten i Visby. 

Knutbypastorn Helge Fossmo misstänks ha haft en kärleksrelation med en kvinnlig vårdare på anstalten i Visby där han satt under 2017, enligt Aftonbladet.

Den kvinnliga vårdaren har nu avslutat sin tjänst. För drygt ett år sedan flyttades den livstidsdömde Knutby-pastorn Helge Fossmo från anstalten i Visby efter att han haft ett förhållande med en kvinnlig vårdare där.

Nu misstänks Helge Fossmo för att försöka smutskasta och manipulera vårdaren genom anonyma brev, det skriver Aftonbladet.se.

Helge Fossmo dömdes till livstids fängelse efter att ha beordrat den så kallade ”barnflickan” att utföra ett mord och ett mordförsök i Knutby 2004.

Sedan dess har Helge Fossmo suttit på en rad olika anstalter, bland andra den i Visby där han vistades under vintern 2017.

I februari flyttades han utan förvarning till en annan anstalt på fastlandet.

Förvisso är ju kärleken blind, men att vissa kvinnor förälskar sig i kriminella och manipulativa psykopater, ja det är en gåta alltså. Fossmo sitter ju på livstid dömd för de grövsta brott man kan begå enligt straffskalan. Men det verkar vissa kvinnor strunta i. Mycket märkligt alltså.

sarasvensson

Bild: Barnflickan Sara Svensson

Enligt Aftonbladet.se ska Helge Fossmo ha försökt skicka brev från anstalten till bland annat en kvinnlig vårdare och hennes make.

Breven ska, enligt Aftonbladet, ha innehållit uttalande om att ”skada, trakassera och förtala kriminalvårdaren”.

Brevet saknade avsändare, men Kriminalvården är övertygad om att det var Fossmo som låg bakom det i ett försök att utpressa och manipulera den kvinnliga vårdaren.

Mer på Helagotland

Annonser