Brott

Fiffel med Järvaveckan? Redovisning saknas

Är det fiffel i ekonomin med Järvaveckan, det då det saknas redovisning för förra årets Järvaveckan?

Järvaveckans grundare Ahmed Abdirahman, 32, är mannen som fått samtliga partiledare att åka till en idrottsplats i förorten.

Han har övertygat Stockholms stad och Stockholms läns landsting om att bidra med hundratusentals skattekronor till olika projekt – samtidigt som hans förening i år hyr ut tält för 15 000 kronor i timmen.

Men i Stockholms stadshus väntar tjänstemännen fortfarande på den ekonomiska redovisningen efter förra årets politikervecka.

I onsdags berättade Sveriges radio att en av sommarvärdarna i år heter Ahmed Abdirahman – grundare av Järvaveckan, till vardags näringspolitisk expert på Stockholms handelskammare.

Under det senaste året har han prisats för Järvaveckan i en rad olika sammanhang.

Tidningen Veckans affärer utsåg honom i februari till ”Sveriges supertalang” och ”årets samhällsbyggare”, sajten Makthavare utsåg honom till ”Framtidens makthavare” i december förra året,

FN:s utvecklingsorgan UNDP gav honom priset för ”bästa personliga engagemang” i april – och Sveriges kommunikatörer gav honom i mars priset för ”Bästa kommunikation”.

Varför har inte redovisning för förra året kommit in, det luktar fiffel och båg lång väg, och den framgångssaga som Ahmed Abdirahman gjort som en raketmotor kanske börjar få grus i maskineriet nu?

Enligt presentationen på Sveriges Radios hemsida har han bland annat ”arbetat i fredsbyggande organisationen Interpeace, på Centrum för forskning och dialog i Somalia och på amerikanska ambassaden i Stockholm”.

Dessutom har han arbetat för Spånga-Tensta stadsdelsförvaltning och Sveriges Television, enligt tidningen Resumé. Och i oktober förra året fick han ett nytt uppdrag av Stockholms Handelskammare.

– Ahmed är en naturkraft, slog vd Maria Rankka fast i ett pressmeddelande. Redan 2013 hade Ahmed Abdirahman stora planer för Järvafältet och de boende i Stockholmsförorterna Rinkeby, Tensta, Kista, Husby och Akalla.

Samma år arrangerades Järva Filmfestival för första gången. 2014 bildade han föreningen the Global Village och startade projektet Järva Filmfestival, med syftet att ”stärka medborgerligheten, demokrati och mänskliga rättigheter.”

Mer på Expressen

 

Annonser