Brott

Rånades och kastades nerför trapporna

ståltrappa

Christoffer Hedin, 35, berättar att han blev fasthållen, rånad, slagen i ansiktet och nerkastad för en ståltrappa. – Jag är tacksam att jag inte är värre skadad.

Det känns som en enorm chock och förnedring, säger Christoffer, som klarade sig med hjärnskakning och sårskador.

Händelsen är polisanmäld. Kring midnatt i lördags kväll var Christoffer Hedin, som bor i centrala Göteborg, på väg hem. Han hade haft en heldag med vänner, kört gocart och varit ute och ätit på kvällen.

Vid ståltrappan upp till Arsenalsgatan, en väg han passerar flera gånger i veckan, berättar Christoffer att han såg ett stort antal personer.

– En ung kille i 20-25-årsåldern kom fram och frågade vart jag skulle. Han tjafsade och jag sa ”sluta, jag ska hem”, säger Christoffer Hedin.

Han började gå uppför den långa trappan och när han kommit en bit ska en person ha kommit emot honom uppifrån.

– Jag kände hur två personer höll fast mig stenhårt och tog tag i vänsterarmen där jag hade min klocka. De tog klockan och jag fick ett slag i ansiktet. Sedan blev jag nerkastad baklänges ner för ståltrappan, berättar Christoffer.

Inte klokt som det blivit, att rånas och sen kastas nerför trapporna. Det kunde ju slutat värre, alltså att Christoffer hade avlidit. Den skyldige till detta vansinnesdåd måste ju gripas och lagföras. Sånt folk ska inte få gå lösa i samhället.

Christoffer tror att han tuppade av, och när han vaknade till igen var det ”blod överallt”. – Jag hamnade utanför Willys och ringde polisen.

Två medmänniskor stannade till och höll mig sällskap tills polisen kom. Polisen körde mig till sjukhus där jag fick sy ihop örat med sex stygn.

Jag hade även fått hjärnskakning, säger han, och konstaterar att han är tacksam över att han inte blev värre skadad.

– Det hade kunnat gå riktigt illa. Det är fruktansvärt att de slog mig, men man puttar inte ner en människa för en ståltrappa.

Det är ofattbart att man vill göra medmänniskor så illa, helt oprovocerat. Det är något jag har svårt att släppa.

Christoffer Hedin beskriver känslan av chock och förnedring och säger att han känner sig mycket påverkad av händelsen.

Han har fått stanna hemma från jobbet under veckan för att återhämta sig. – Jag har fått jättebra hjälp av polisen.

De har verkligen varit underbara. Både medmänskliga och professionella. De har varit hemma hos mig och verkligen aktivt arbetat med mitt fall, säger han.

Vissa kriminella individer verkar inte bry sig något om ett människors värde, utan bryr sig inte helt enkelt. Det är ju en horribel människosyn som måste uppmärksammas!

Christoffer vill uppmana alla att ta taxi hem till dörren på helgkvällar för att slippa råka ut för något liknande. – Kan jag med min varning hjälpa andra så känns det bra.

Sedan är det här en tragisk misshandel. Jag tror de allra flesta människor är snälla och goda, men det finns alltid några få som är kriminella.

Det gäller inom alla grupper, säger han. Patrik Eriksson är förundersökningsledare vid Citypolisen i Göteborg.

Han säger att det sätt som gärningsmännen gått till väga på inte är helt ovanligt. Och det finns misstankar att personer som gör detta vet vad de är ute efter.

– Vi har inte sett någon ökning av de fallen den senaste tiden. Men vi har haft ett antal halskedjeryckningar under våren och början på sommaren.

Det är oklart i dagsläget om det är den kategorin personer som han varit utsatt för, säger Eriksson.

Sverige är idag ett land med mycket kriminalitet och som växer och växer. Man bryr sig inte om det är kvinnor, äldre eller barn och ungdomar utan alla utsätts för grova brott.

Expressen

Annonser